Bide til bolle

Bide til bolle

Hvem vinder i den gamle bide til bolle-leg?

14 stk.

Ingredienser

  • 400 g hvedemel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. sukker
  • 100 g smør
  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • Fyld:
  • evt. 100 g mælkechokolade
  • eller 14 tsk. Nutella
  • Glasur:
  • 4 dl flormelis
  • 3 spsk. kogende vand
  • evt. rød og blå konditorfarve (købes i supermarkeder)

  1. Bland hvedemel, vaniljesukkerog sukker. Smuldr smørretheri. Udrør gæren i lunkenmælk, og rør ægget i. Rørmelet i gærblandingen. Æltdejen, til den er smidig. Stilden til hævning ca. 45 min. etlunt sted med et klæde over.
  2. Rul dejen ud til en firkantca. 1½ cm tyk. Skær den i14 firkanter. Fordel evt. lidtchokolade eller Nutella på hverfirkant. Fold dejen op omkringchokoladen, og luk godt til. Stilbollerne med sammenføjningernenedad på pladen. Lad demefterhæve ca. 15 min.
  3. Pensl med sammenpisketæg, og bag bollerne ca. 18min. ved 200 gr. på midtersteovnribbe. Rør glasuren ud, ogkom den på bollerne.