Opskrift på biscotti

Biscotti med chokolade

Det er nemt selv at bage de kendte, italienske mandelkager, biscotti, der betyder dobbelt bagt. Servér kagerne til en caffè latte eller et glas sød vin.

Ingredienser

  • 4-4 ½ dl hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 æg, str L
  • 2 dl rørsukker
  • 50 g meget finthakkede mandler
  • skal af ½ usprøjtet citron
  • 200 g hele mandler
  • 100 g grofthakket chokolade.

Sådan laver du biscotti:

  1. Tænd ovnen på 180 grader, og beklæd to bradepander med bagepapir. Bland mel, salt og bagepulver i en skål for sig.
  2. Pisk æggene og sukkeret i, til blandingen er hvid, luftig og skummende. Vend derefter resten af ingredienserne i. Dejen skal "samles" sammen til en ensartet dej, men ikke røres eller æltes.
  3. Del dejen i tre dele, og form hvert stykke til en stang på ca. 4 cm bredde. Læg dem på bradepanden. Bag stykkerne i ca. 20 min til de er let lysebrune og hævede.
  4. Tag dem ud, skru ovnen ned på 100 grader og lad kagerne køle let ned i fem minutters tid, før du skærer dem skråt på tværs til biscottikager på ca. 1 cm tykkelse.
  5. Læg kagerne tilbage på de to bradepander og bag dem i ovnen i 25-30 min til de er tørre og let lysebrune. Lad dem køle af på en rist før de lægges i en kagedåse.

TIP

Kagerne kan varieres i det nærmest uendelige, så det er bare om at finde din egen yndlingskombination med forskellige nødder, chokolade og tørret frugt. Prøv også med timian, der giver en interessant og delikat smag til de søde kager.