Blåmuslinger som ved middelhavet
Næringsindhold
- Energi pr. person:365 Kcal
- Fedt:19 %
- Protein:29 %
- Kulhydrat:48 %
4
Total:20 minutter
Ingredienser
- 2 kg blåmuslinger
- 2 stilke bladselleri
- 1 fennikelknold
- 1 bundt forårsløg
- 4 tomater
- 1 knsp. safran
- 1 spsk smør
- 1 dl tør hvidvin
- salt, peber
- 300 g groft brød.
Sådan gør du
- Skyl muslingerne i koldt vand og check, at alle er lukkede.
- Snit bladselleri, fennikel og forårsløg og skær tomaterne i grove tern.
- Sautér safran et kort øjeblik i smeltet smør, tilsæt bladselleri, fennikel og hvidvin og bring det i kog. Kom muslinger, tomater og forårsløg ved, læg låg på gryde og kog 4 min. til muslingerne har åbnet sig. Ryst gryden et par gange. Muslinger, der ikke åbner sig, skal kasseres.
- Smag til med salt og peber og server straks med groft brød.