Opskrift på blåmuslingesuppe

Blåmuslingesuppe med krydderurter og hvidvin

Perfekt til en forårsaften på terrassen eller altanen med kølig hvidvin i glasset og hjemmebagt brød serveret til.

4

Ingredienser

  • 2 kilo blåmuslinger
  • 2 skalotteløg, finthakket
  • 2 knuste fed hvidløg
  • 3 dl tør hvidvin
  • 1/4 l piskefløde
  • Presset saft af 1/2 citron
  • 4 spsk. persille
  • 2 kvist timian
  • Det hvide af 2 porrer i strimler
  • 2 gulerødder i strimler
  • 2 skvæt olivenolie
  • Salt og peber

Sådan laver du suppen

  1. Tjek først at muslingerne er levende ved at banke dem let ned i køkkenbordet en ad gangen. Hvis muslingen ikke reagerer ved at lukke sig, er den død og skal kasseres.
  2. Vask blåmuslingerne grundigt i koldt vand og skær skægget af. Varm en stor gryde op på middel blus med 2 skvæt olivenolie i. Tilsæt først skalotteløg, gulerødder, porrer og timian. Pres hvidløg heri og læg derefter muslingerne i og tilsæt hvidvin. Læg låg på i ca. 4-5 minutter og ryst gryden et par gange undervejs. Tilsæt derefter fløden og smag til med salt og peber. Er der nogen af muslingerne, der ikke har åbnet sig i den varme gryde, skal de kasseres. Smag til med citronsaft og drys med hakket persille før servering.
  3. Server suppen med godt koldhævet brød.

Om René Knudsen

Aarhus-kokken René Knudsen er ny restauratør i kabyssen på Mols-Liniens hurtigfærger. Tidligere har han ejet Restaurant René og restauranterne i Musikhuset og på Aros i Aarhus. Nu han har sat friske råvarer og sund mad på menuen for de sultne rejsende på Storebælt.