grovboller

Bløde grovboller med courgette

Lav dejen aftenen før, lad den hæve natten over i køleskabet.

4 personer, 12 boller

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 5 dl koldt vand
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk honning
  • 2,5-3 dl reven courgette
  • 150 g groft rugmel
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 400-450 g hvedemel

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt salt, honning samt courgette.
  2. Rør rug- og fuldkornsmel i dejen og rør hvedemelet i lidt efter lidt, til du har en smidig dej. Lad dejen hæve tildækket i køleskabet natten over.
  3. Ælt dejen igennem − evt. med ekstra mel, del og form den til 12 boller, der sættes på plader med bagepapir og efterhæver 30 minutter.
  4. Pensl bollerne med lidt vand og bag dem gyldne ved 225° i ca. 20 minutter.