Blomkålspizza
Pizza på en ny måde - sådan laver du den populære pizzabund af blomkål.
Blomkålspizza til 4 personer
Total:50 minutter
Blomkålspizza
- 1 blomkålshoved
- 2 æg
- 200 g cheddar, revet
- 1 spsk loppefrøskaller (HUSK)
- ½ tsk oregano
- 2 dl tomatsauce
- 1 pakke rucola
- 250 g bresaola
- 60 g sorte oliven
- 200 g cocktailtomater
- parmesan
- salt og peber
Sådan laver du pizza med blomkålsbund:
- 1. Tænd ovnen på 200° med varmluft. Riv blomkålen på et rivejern eller i en foodprocessor. Tilsæt 2 sammenpiskede æg, ⅔ af osten, loppefrøskaller, oregano, og krydr med salt og peber.
- 2. Fordel blomkålen på en bageplade med bagepapir (brug hænderne), og bag det i midten af ovnen i ca. 30 minutter. Tag blomkålsbunden ud af ovnen, og smør tomatsauce ovenpå.
- 3. Drys resten af osten over. Bag bunden videre ved 225° i ca. 10 minutter, eller til osten har fået farve.
- 4. Fordel lidt rucola, bresaola, oliven og halve cocktailtomater på bunden, og servér pizzaen med friskhøvlet parmesan.
- Tip! Loppefrøskaller kan hjælpe dig med at indtage flere fibre i hverdagen, og det er godt for din fordøjelse.
- Energi pr. 100 gram: 110 kcal, fedt 5,9, protein 11, kulhydrat 3,3