Blomkålssalat med bacon, skalotteløg, chili og citron
Denne simple salat ser ikke ud af så meget – men smag-en er i top, sprødt, krydret, salt og lækkert.
4
Ingredienser
- *1 blomkål
- 2 skalotteløg
- *200 g bacon
- 3 spsk olivenolie
- salt og peber
- *½ lille bundt purløg
- *½ mild rød chili
- 2 fed hvidløg
- ½ citron
- Tilbehør:
- Brød eller f.eks. ovnbagte kartofler
Sådan gør du
- Del blomkålen i buketter og herefter i tynde skiver. Pil og skær skalotteløg i tynde skiver. Halver chilien, og fjern kernerne. Pil og hak hvidløget fint. Riv skal af citronen, og pres saften. Snit purløget fint. Skær baconen i mindre stykker.
- Steg baconen gylden og sprød på en varm pande. Hæld den sprøde bacon i en sigte, og lad fedtet dryppe fra, og vend med revet citronskal og chili.
- Anret blomkålsskiver på et fad. Rør olivenolie sammen med citronsaft, hvidløg, salt og peber. Hæld dressingen over blomkålen. Drys salaten med skalotteløg, sprødt krydret bacon, og drys med purløg.Server brød eller for eksempel bagte kartofler til.
- Tjek dit basislager
- Opskrifterne forudsætter, at du har lidt forskelligt i dit køkken. Tjek derfor om du har:
- > olivenolie til dressinger
- > salt, peber og sukker
- > citron
- > løg, f.eks. skalotteløg og rødløg
- > hvidløg
- > diverse krydderier og blandinger:
- ras el hanout (som kan udskiftes med f.eks. tandoori masala eller anden god krydderi-blanding, karry og paprika etc.)
PRØV OGSÅ: Yogi-yellow gulerodssuppe