Blomkålssalat med mozzarella og lam
4
Ingredienser
- 600 g lammekød, f.eks. culotte
- 2 fed hvidløg
- 1/2 blomkål
- 3 gulerødder
- 300 g spidskål, f.eks. rød spidskål
- 1 pakke mozzarella
- 1 håndfuld frisk basilikum
- olivenolie eller pistacienøddeolie
- 2 tsk balsamico glaze (f.eks. fra Princip)
- salt og peber
- 20 g macadamianødder
Sådan gør du
- 1/ Gnid lammekødet med salt og peber. Riv hvidløget, og gnid det i overfladen på kødet. Steg det ved 225 grader i ovnen ca. 15 min. Skru ned til 175 grader, og lad kødet stege i ovnen, til det har en centrumstemperatur på ca. 65-70 grader (15-20 min afhængigt af culottens størrelse) .
- 2/ Pluk blomkålen i små buketter. Skræl gulerødderne i lange strimler med en gulerodsskræller, og snit spidskålen i tynde strimler. Skær mozzarellaen i strimler.
- 3/ Pluk basilikumbladene, og vend blomkål, gulerodsstrimler, spidskål, mozzarella og basilikum sammen. Snit kødet i mindre stykker, og vend det med i salaten, eller servér det ved siden af.
- 4/ Hæld olie og balsamico glaze over salaten, og drys med salt og peber. Pynt med macadamianødder, og servér.
- [510 kcal pr. person]
- Tip: Vil du sparetid, så brug lammekød i tern, og steg det på en pande i 2 spsk kokosolie i 5-8 min.
PRØV OGSÅ: Cremet hviskålscoussous & ovnstægt kylling