Blomkålssalat med mozzarella og lam

Blomkålssalat med mozzarella og lam

4

Ingredienser

  • 600 g lammekød, f.eks. culotte
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 blomkål
  • 3 gulerødder
  • 300 g spidskål, f.eks. rød spidskål
  • 1 pakke mozzarella
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • olivenolie eller pistacienøddeolie
  • 2 tsk balsamico glaze (f.eks. fra Princip)
  • salt og peber
  • 20 g macadamianødder

Sådan gør du

  1. 1/ Gnid lammekødet med salt og peber. Riv hvidløget, og gnid det i overfladen på kødet. Steg det ved 225 grader i ovnen ca. 15 min. Skru ned til 175 grader, og lad kødet stege i ovnen, til det har en centrumstemperatur på ca. 65-70 grader (15-20 min afhængigt af culottens størrelse) .
  2. 2/ Pluk blomkålen i små buketter. Skræl gulerødderne i lange strimler med en gulerodsskræller, og snit spidskålen i tynde strimler. Skær mozzarellaen i strimler.
  3. 3/ Pluk basilikumbladene, og vend blomkål, gulerodsstrimler, spidskål, mozzarella og basilikum sammen. Snit kødet i mindre stykker, og vend det med i salaten, eller servér det ved siden af.
  4. 4/ Hæld olie og balsamico glaze over salaten, og drys med salt og peber. Pynt med macadamianødder, og servér.
  5. [510 kcal pr. person]
  6. Tip: Vil du sparetid, så brug lammekød i tern, og steg det på en pande i 2 spsk kokosolie i 5-8 min.