Blomkålssalat med rejer

Blomkålssalat med rejer

Servér en frisk og fyldig salat til frokost eller aftensmad. Med ingredienser som kartofler og blomkål mætter salaterne godt.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Kogetid: 3 min.
  • 1 blomkål med blade
  • 150 g rejer (frosne)
  • dild (eller persille)
  • Dressing:
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 spsk citronsaft
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • Brød

  1. Træk bladene af blomkålen og kassér de groveste. Skyl de lysegrønne blade og fjern evt. grove ribbe.
  2. Tag lidt hele blade fra til pynt og snit resten fint.
  3. Del selve blomkålshovedet i buketter og blancher dem i kogende, letsaltet vand i 3 min. Læg dem straks i iskoldt vand og lad dem dryppe af.
  4. Pisk dressingen sammen og vend blomkålsbuketter og snittede blade i.
  5. Anret med hele blomkålsblade på to tallerkner og top op med rejer.
  6. Kværn lidt sort peber over, drys med dild eller persille og servér med brød.