Blomkålssalat med rejer
Servér en frisk og fyldig salat til frokost eller aftensmad. Med ingredienser som kartofler og blomkål mætter salaterne godt.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Kogetid: 3 min.
- 1 blomkål med blade
- 150 g rejer (frosne)
- dild (eller persille)
- Dressing:
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 1 spsk citronsaft
- 3 spsk olivenolie
- salt og peber
- Tilbehør:
- Brød
- Træk bladene af blomkålen og kassér de groveste. Skyl de lysegrønne blade og fjern evt. grove ribbe.
- Tag lidt hele blade fra til pynt og snit resten fint.
- Del selve blomkålshovedet i buketter og blancher dem i kogende, letsaltet vand i 3 min. Læg dem straks i iskoldt vand og lad dem dryppe af.
- Pisk dressingen sammen og vend blomkålsbuketter og snittede blade i.
- Anret med hele blomkålsblade på to tallerkner og top op med rejer.
- Kværn lidt sort peber over, drys med dild eller persille og servér med brød.