Blomkålssuppe med smag af Italien
3
Total:30 minutter
Ingredienser
- 1 blomkålshoved
- 1 bagekartoffel
- 1 skalotteløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 l vand eller hønsebouillon
- 1 laurbærblad
- salt og peber
- lidt citronsaft
- 1-1,5 dl. fløde
- 125 g panchetta eller tørsaltet/ lufttørret bacon, f.eks. fra Aalbæk slagteren
- 1 dl kruspersille, hakket
- 2 spsk estragon, finthakket
- ½ tsk citronskal, revet
- 1 dl parmesan, groftrevet.
- Tilbehør: Brød
Sådan gør du
- Del blomkålen i buketter og skræl og skær kartoffel i grove stykker.
- Skær skalotteløg i små tern og steg dem møre i en gryde med olivenolie. Tilsæt blomkål, kartofler, vand eller hønsebouillon samt laurbærblad. Læg låg på gryden og kog det, indtil kartofler og blomkål er møre. Det tager ca. 20 min. Tag laurbærbladet op. Blend suppen med piskefløde, indtil den har en jævn konsistens. Opvarm suppen i gryden og krydr med salt, peber og lidt citronsaft.
- Skær panchetta eller bacon i små tern og steg det sprødt på en pande.
- Bland persille sammen med estragon og citronskal.
- Servér suppen med ristet panchetta, et drys krydderurter, revet parmesan og spis brød til.