Blomme crumble med hasselnødder

Blomme crumble med hasselnødder

Denne crumblecake-opskrift stammer fra New Zealand og er noget anderledes, end hvad vi forstår ved denne form for kage.

8 personer

Ingredienser

  • 2 æg
  • 225 g sukker
  • 150 g smeltet smør
  • 1 tsk. vaniljessens eller vaniljesukker
  • 150 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 300 g blommer
  • 50 g hasselnøddeflager
  • 2 spsk. sukker, gerne rørsukker

  1. For en springform, 22 cm. i diameter, med bagepapir.
  2. Pisk æg og sukker sammen, til det er cremet. Kom smeltet smør og vaniljeessens i. Bland hvedemel, bagepulver og ingefær, og vend det i.
  3. Halver og udsten blommerne. Skær dem i både. Kom halvdelen af dejen i bageformen, og fordel blommerne over. Fordel resten af dejen over.
  4. Fordel hasselnødder og rørsukker over kagen. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 50-60 min.