Blommekage med mandler

Blommekage med mandler

En herlig kage med blommer, der er god både som dessert eller til en kop kaffe.

8-10 personer

Ingredienser

  • 250 g blommer
  • 2 spsk. sukker
  • 185 g blødt smør
  • 225 g sukker
  • 2 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g smuttede, malede mandler
  • 3 spsk. citronsaft
  • Pynt:
  • lidt flødeskum, tern af blommer og gerne både af pærer samt evt. frisk mynte
  • Tilbehør: flødeskum

  1. Fordel blommer i både i et ovnfast fad. Drys 2 spsk. sukker over. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe 15 min. Afkøl det til det kun er lunkent.
  2. Pisk smør og sukker cremet. Pisk et æg i ad gangen. Bland hvedemel, bagepulver og malede mandler, og rør det i. Rør citronsaft i. Kom dejen i en springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir. Fordel blommer og saft over kagen. Pres det lidt ned i dejen med bagsiden af en spiseske.
  3. Bag kagen ved 175 gr. ca. 1 time på midterste ovnribbe.
  4. Pynt den afkølede kage med flødeskum, blommetern, pærebåde og evt. mynte. Giv ekstra flødeskum til.