Blommemarmelade og trifli
Blommer rimer på sommer. Nyd den gode smag langt ind i efteråret.
Blommemarmelade og trifli til 4 personer
Total:45 minutter
Ingredienser
- 1½-2 glas blommemarmelade (svarende til 5-6 dl i alt)
- 500 g blommer
- 175 g rørsukker
- ½ flækket vaniljestang
- 1 kanelstang
- ¼ dl vand.
- Evt. Atamon.
- Trifli - 4 personer:
- Ca. 3 dl blommemarmelade
- 2½ dl piskefløde
- Evt. vaniljekorn
- 14-16 knuste makroner
Sådan laver du blommemarmelade
- 1. Tag stenen ud af blommerne og skær blommerne i mindre stykker. Kom blommer, rørsukker, vaniljestang, kanelstang og en lille smule vand i en gryde og bring det til kogepunktet.
- 2. Lad det simre ved jævn varme til marmelade konsistens er opnået, det tager ca. 10 minutter.
- 3. Skold sylteglasset med kogene vand og evt. lidt Atamon. Hæld blommemarmeladen på glas og lad den afkøle.
- 1. Knus makronerne og fordel halvdelen af dem i fire glas. Kom skefulde af blommemarmeladen over og kom fløde over.
- 2. Lav endnu et lag med makroner, blommemarmelade og flødeskum. Sæt dem i køleskab og lad desserten trække nogle timer før servering.
Skønne opskrifter med blommer
-
Nem & lækker sensommerdessert: Blommetiramisu
-
Skøn crumble med blommer, pærer & makroner
-
Vanilleblommer med skyrcreme
-
Blomme crumble med hasselnødder
-
Hjemmelavet blommesaft
-
Karamelblommer med mazarin
-
Blommerelish med citron, chili og ingefær
-
Blommekage med mandler
-
Bagte blommer med sprøde kanelkager og vaniljeis
-
Panna cotta med bagte blommer
-
Blommesalsa med chili
-
Chokoladedessertkage med orange og blommer
-
Blommesyltetøj
-
Italiensk blommedessert
-
Blommekage med chokolade
-
Stegte blommer med mascarpone og kanel
-
Salat med blommer og chilimandler
-
Ovnsyltede blommer i rom
-
Blommetrifli
-
Ovnkogte blommer
-
Blommerelish med citron, chili og ingefær