Opskrift på blommemarmelade og trifli

Blommemarmelade og trifli

Blommer rimer på sommer. Nyd den gode smag langt ind i efteråret.

Blommemarmelade og trifli til 4 personer

Total:45 minutter

Ingredienser

  • 1½-2 glas blommemarmelade (svarende til 5-6 dl i alt)
  • 500 g blommer
  • 175 g rørsukker
  • ½ flækket vaniljestang
  • 1 kanelstang
  • ¼ dl vand.
  • Evt. Atamon.
  • Trifli - 4 personer:
  • Ca. 3 dl blommemarmelade
  • 2½ dl piskefløde
  • Evt. vaniljekorn
  • 14-16 knuste makroner

Sådan laver du blommemarmelade

  1. 1. Tag stenen ud af blommerne og skær blommerne i mindre stykker. Kom blommer, rørsukker, vaniljestang, kanelstang og en lille smule vand i en gryde og bring det til kogepunktet.
  2. 2. Lad det simre ved jævn varme til marmelade konsistens er opnået, det tager ca. 10 minutter.
  3. 3. Skold sylteglasset med kogene vand og evt. lidt Atamon. Hæld blommemarmeladen på glas og lad den afkøle.
  4. 1. Knus makronerne og fordel halvdelen af dem i fire glas. Kom skefulde af blommemarmeladen over og kom fløde over.
  5. 2. Lav endnu et lag med makroner, blommemarmelade og flødeskum. Sæt dem i køleskab og lad desserten trække nogle timer før servering.

TIP

Du kan bruge blommemarmeladen til alt muligt sødt:

Bland det f.eks. i flødeskum og brug det som blomme-flødeskum i en lækker lagkage eller som en skefuld tilbehør til en god kage, f.eks. chokoladekage, mandelkage eller blot som marmelade på brødet.