Blommetærte med marengslåg

Blommetærte med marengslåg

Sensommeren er rig på blommer. Brug de søde modne blommer i dejlige kager og desserter. Her har vi bagt en skøn tærte med et marengslåg.

1 tærte/8-10 stykker

Ingredienser

Tærtedej:

  • 200 g hvedemel
  • 2 spsk. flormelis
  • ¼ tsk. salt
  • 125 g koldt smør
  • 2 æggeblommer
  • 2-3 spsk. iskoldt vand

Blommefyld:

  • ¾ kg blommer
  • 75 g sukker
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 1 citron eller lime (øko)
  • 2 tsk. stødt kanel

Marengslåg:

  • 100 g sukker
  • 2 æggehvider
  • 1 knsp. salt
  • 1-2 tsk. lime- eller citronsaft

Sådan gør du:

  1. Tærtedej: Bland mel, flormelis og salt, og hak det kolde smør i – brug evt. en foodprocessor. Saml hurtigt til en dej med æggeblommer og vand. Pak dejen ind i plastfilm, og lad den hvile i køleskab i mindst 30 min.
  2. Blommefyld: Skyl og udsten blommerne. Skær dem i både, og vend dem sammen med sukker, majsstivelse, fintrevet lime- eller citronskal og kanel i et ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 25 min., til blommerne er gennembagte. Afkøl.
  3. Tærtebund: Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en tærteform (20-22 cm eller firkantet). Prik bunden med en gaffel, og sæt formen i fryseren i 30 min. Bag tærtebunden midt i ovnen i 20-25 min., til den er gylden og sprød. Afkøl.
  4. Hæld sukkeret ud på en bageplade med bagepapir, og sæt det i ovnen i 5 min. Pisk æggehviderne stive med salt, og pisk det varme sukker i lidt ad gangen, til det bliver en blank marengs. Tilsæt citronsaft.
  5. Fordel blommefyldet i tærtebunden, og dæk frugten med et tykt lag marengs – brug evt. en sprøjtepose. ”Brun” tærten under grillen i ovnen eller med en gasbrænder. Servér tærten friskbagt.

Tip:

Du kan udskifte kanel med revet ingefær, hvis du ønsker en anden smag til kagen.