Bøfspyd med rødbedesalat

Lækre bøfspyd med rødbedesalat

Lækre spyd med bøf og sprød salat med rødbede og dukkah - et sikkert hit hos hele familien!

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    464 Kcal
  • Fedt:
    29 %
  • Protein:
    35 %
  • Kulhydrat:
    36 %

2 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 300 g oksetykstegsfilet i store tern
  • 1 tsk. flaget salt
  • 1 tsk. peberkorn
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. røget paprika 
  • 1 spsk. muscovadosukker eller farin
  • 2 tsk. olie til stegning
  • ½ liter babysalat
  • 500 g kogte, pillede rødbeder i lange strimler
  • 1 udkernet æble i tern eller både
  • 1 hakket rødløg 2-3 spsk. æblemost
  • Salt og peber
  • 15 g Dukkah (se opskrift i boks)

Sådan gør du:

  1. Skær oksekødet i mundrette stykker, og læg dem i en skål.
  2. Kom krydderier, inklusiv sukker, i en morter, og stød det hele sammen.
  3. Hæld krydderiblandingen over kødstykkerne, og bland det hele godt – brug fingrene.
  4. Lad kødet trække, hvis der er tid, og sæt det derefter på spid.
  5. Steg spiddene i olie i 8-10 minutter, og vend dem jævnligt.
  6. Bland ingredienserne til salaten, dryp æblemost over, krydr med salt og peber, drys med Dukkah til sidst og servér salaten til kødet.

Dukkah

35 g sesamfrø

2 spsk. korianderfrø

1 spsk. spidskommen

50 g ristede, afskallede hasselnøddekerner

1 tsk. havsalt

¼ tsk. sort peber

Sådan gør du: 

  1. Rist sesam- og korianderfrø samt spidskommen i en tør pande under omrøring 1-2 minutter.
  2. Bland nøddekerner, havsalt og peberkorn i, afkøl og blend blandingen, før den hældes i et glas med tætsluttende låg.
  3. Brug resten som drys til dine salater og grøntsager.