Opskrift på bøf & bagte tomater

Bøf & bagte tomater

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    435 Kcal
  • Fedt:
    21 %
  • Protein:
    36 %
  • Kulhydrat:
    43 %

4

Ingredienser

  • 800 g små nye skrubbede kartofler
  • 4 bøffer af oksefilet eller tykstegsfilet
  • salt, peber
  • 12 flotte store faste tomater
  • 4 små rosmarinkviste
  • 4 små basilikumkviste
  • 4 små merian- eller oreganokviste
  • 1 tsk olivenolie
  • 4 spsk balsamico glaze eller indkogt balsamico.

Sådan gør du

  1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand ca. 16 minutter.
  2. Krydr bøfferne med salt og peber.
  3. Skær et dybt kryds i hver tomat, stik en urtekvist i hver og dryp med olie. Bag tomaterne ved 200 grader i ca. 15 minutter.
  4. Grill eller steg bøfferne ved kraftig til god varme 2-3 minutter på hver side afhængig af tykkelse og af hvor rød bøffen skal være.
  5. Anret bøf og tomater på en bund af balsamico glaze og servér kartoflerne til.