Bøf stroganoff med squash og rosmarin

Bøf stroganoff med squash og rosmarin

Lækker bøf stroganoff med masser af grønt - og masser af smag. Her får du opskriften på den klassiske gryderet bøf stroganoff i en grønnere og mere kalorielet udgave.

Bøf stroganoff til 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 30 g smør
  • 750 g skært oksekød
  • 1 knsp cayennepeber
  • 2-3 kviste rosmarin
  • 10-15 brune champignon eller andre svampe
  • 2 squash
  • 2 dl vand
  • 1 dåse tomatpure (140 g)
  • 4 spsk cremefraiche 38 %
  • 20 g majsstivelse, maizena
  • salt og peber
  • tilbehør:
  • 100 g brune ris eller parboiled ris
  • 40 g vilde ris
  • finthakket persille eller løvstikke

Sådan gør du

  1. [600 kcal pr. person]
  2. 1/ Sæt risene over i en gryde med vand. Lad dem simre som anvist på pakken.
  3. 2/ Hak løget fint. Svits det i en gryde med smørret. Tilsæt kødstykkerne, og brun dem nogle minutter, mens du rører i gryden. Tilsæt cayennepeber og rosmarin. Tilsæt champignon skåret i kvarter og squash skåret i halve skiver. Lad det simre under låg ca. 10 min.
  4. 3/ Kom vand og tomatpure i retten. Rør godt rundt. Tilsæt cremefraiche. Bland derefter maizena med vand efter pakkens anvisning, og tilsæt lidt ad gangen, indtil retten får den rigtige konsistens.
  5. 4/ Lad retten småsimre i ca. 1/2 time, til kødet er mørt. Smag til med salt og peber
  6. 5/ Vend risene med finthakket persille, og servér med den varme gryderet.
PRØV OGSÅ: Spicy kyllingegryde