bag

Skønne boller med safran og nødder

Lækre sunde boller bagt med safran og nødder. Se her, hvordan du bager lækre boller med safran og nødder i dejen. Det er sunde boller, når de er bedst:

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    190 Kcal
  • Fedt:
    10 %
  • Protein:
    13 %
  • Kulhydrat:
    77 %

12-14 Stk

Ingredienser

  • 1 spsk lunkent vand
  • ½ tsk safrantråde
  • ½ liter kærnemælk
  • 25 g gær
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk salt
  • 50 g ristede, hakkede mandler,
  • valnødder eller hasselnødder
  • 100 g hakkede dadler
  • 250 g kamut-fuldkornsmel
  • 300 g hvedemel

Sådan gør du:

  1. Kom safrantrådene i en lille skål, hæld det varme vand over og lad dem trække.
  2. Smuldr gæren i en skål, tilsæt kærnemælk, safrantråde samt honning og salt.
  3. Rør kamutmelet i dejen sammen med dadler og nødder og rør derefter hvedemelet i dejen. Dæk dejen til og lad den hæve lunt en times tid.
  4. Form dejen til 12-14 boller med en ske. Sæt dem på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve 10 minutter, før de bages i ovnen ved 200° i 20-25 minutter.