Bønnesalat

Bønnesalat med chili, tomat og ristet makrel

Frisk bønnesalat med vitaminrige grønsager

4

Ingredienser

  • 2 friske makreller
  • 200 g snitbønner
  • 200 g voksbønner
  • 50 g borlottibønner (bælget vægt)
  • 15 små tomater
  • ½ frisk rød chili
  • ½ dl god olivenolie
  • 3 spsk æbleeddike
  • 1 tsk akaciehonning
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ bundt bredbladet persille
  • friskbagt groft brød

Sådan gør du:

  1. Skær makrellerne i fileter, fjern benene og skrab skindet. Få evt. din fiskehandler til det. Skær enderne af snit- og voksbønnerne og bælg borlottibønnerne. Blancher alle bønnerne i letsaltet vand i 1 minut, eller til de er møre, men stadig har bid. Læg bønnerne direkte i koldt vand og sigt efterfølgende vandet fra.
  2. Skær tomaterne i halve og chilien i fine strimler. Vend tomater og chili med bønnerne. Lav en dressing af olie, eddike, honning, salt og friskkværnet peber. Vend bønnerne godt rundt i dressingen.
  3. Steg makrelfileterne på en varm pande i lidt olie, først på skindsiden i ca. 2 minutter, så de
  4. bliver helt sprøde og gyldne. Vend fileterne og steg dem i yderligere 30 sekunder. Tag makrelfileterne af panden og anret dem på et fad me skindsiden opad og bønnesalaten henover. Drys til sidst med bredbladet persille og server med godt brød.