Bønnesalat med chili, tomat og ristet makrel
Frisk bønnesalat med vitaminrige grønsager
4
Ingredienser
- 2 friske makreller
- 200 g snitbønner
- 200 g voksbønner
- 50 g borlottibønner (bælget vægt)
- 15 små tomater
- ½ frisk rød chili
- ½ dl god olivenolie
- 3 spsk æbleeddike
- 1 tsk akaciehonning
- salt og friskkværnet peber
- ½ bundt bredbladet persille
- friskbagt groft brød
Sådan gør du:
- Skær makrellerne i fileter, fjern benene og skrab skindet. Få evt. din fiskehandler til det. Skær enderne af snit- og voksbønnerne og bælg borlottibønnerne. Blancher alle bønnerne i letsaltet vand i 1 minut, eller til de er møre, men stadig har bid. Læg bønnerne direkte i koldt vand og sigt efterfølgende vandet fra.
- Skær tomaterne i halve og chilien i fine strimler. Vend tomater og chili med bønnerne. Lav en dressing af olie, eddike, honning, salt og friskkværnet peber. Vend bønnerne godt rundt i dressingen.
- Steg makrelfileterne på en varm pande i lidt olie, først på skindsiden i ca. 2 minutter, så de
- bliver helt sprøde og gyldne. Vend fileterne og steg dem i yderligere 30 sekunder. Tag makrelfileterne af panden og anret dem på et fad me skindsiden opad og bønnesalaten henover. Drys til sidst med bredbladet persille og server med godt brød.