Bønnesalat med hvidløgs-yoghurt, sumak og bacon

Bønnesalat med hvidløgs-yoghurt, sumak og bacon

En mættende og lækker frokostsalat med mellemøstlig smag

Ingredienser

  • 400-500 g kartofler
  • 300 g grønne bønner
  • 1 bundt radiser
  • ½ rødløg
  • 100 g bacon
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • ½-1 fed finthakket hvidløg
  • salt og peber
  • 1-2 spsk citronsaft
  • ½ tsk sumak (Sumak er et krydderi, som bruges meget i mellemøsten. Find det hos mellemøstlige købmænd, grønthandlere eller E-deli.dk)
  • + ekstra til pynt
  • 2 spsk olivenolie
  • 3-4 spsk purløg, finthakket

Sådan laver du bønnesalat med hvidløgsyoghurt og bacon:

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i vand med salt. Afkøl, og halvér dem.
  2. Nip bønnerne, og skær dem evt. over en enkelt gang. Skær top og bund af radiserne, og skær dem i både eller i skiver. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver eller tern.
  3. Kog bønnerne 3 min i vand med salt. Hæld vandet fra, og afkøl bønnerne. Skær bacon i små tern, og steg det sprødt på en pande. Hæld fedtet fra, og tilsæt hvidløg og bønner. Lad det stege 1 min.
  4. Rør yoghurt sammen med salt, peber, hvidløg, citronsaft, sumak og olivenolie. Vend kartoflerne sammen med bønner, bacon, lidt citronsaft, radiser og rødløg. Anret det på tallerkener eller et stort fad, og kom yoghurtdressing ovenpå. Drys med purløg og ekstra sumak.