Brændende kærlighed med porrer

Brændende kærlighed med æbler & porrer

Brændende kærlighed er en skøn, traditionel ret, med bacon og kartoffelmos. Retten serveres som regel med et drys purløg på toppen og et godt stykke rugbrød til. Her har opskriften lige fået et twist, idet „kærligheden“ er med æbler og porrer i stedet for de traditionelle løg. Den nemme og lækre opskrift på brændende kærlighed helt uden løg:

2 personer

Total:35 minutter

Arbejdstid:20 minutter

Ingredienser

Kartoffelmos:

  • 500 g kartofler
  • 1½ dl mælk
  • salt og peber

Endvidere:

  • 150 g bacon (i tern)
  • 2-3 porrer (fintsnittede)
  • 1-2 æbler (i både)

Sådan laver du brændende kærlighed

  1. Skræl kartoflerne, skær dem ud i grove stykker og kog dem helt møre. Hæld vandet fra og mos kartoflerne. Rør varm mælk i mosen og smag til med salt og peber. Hold den varm.
  2. Rist bacontern sprøde på en pande og tilsæt fintsnittede, rensede porrer. Lad dem stege 3-5 min. under omrøring og tilsæt æblebåde med eller uden skræl. Vend rundt og lad retten simre, til æblerne er varme.
  3. Smag til med salt og peber og anret med kartoffelmosen.

Brændende kærlighed i mange forklædninger:

  1. knoldselleri
  2. gulerødder
  3. pastinak
  4. søde kartofler
  5. jordskokker
  6. eller andre rodfrugter til kartoffelmosen og server den sammen med din brændende kærlighed.

SÅDAN GØR DU:

  1. Skær pillede skalotteløg i tynde skiver. Bred dem ud på køkkenrulle, drys med ½ tsk. salt, og lad dem trække i 10 min. Dup fugten af løgene, og steg dem gyldne og sprøde på en middelvarm pan-de med olivenolie i 8-10 min. Dryp dem af på køkkenrulle.
  2. Skær skrællede kartofler i grove stykker, og kog dem helt møre i letsaltet vand, Hæld vandet fra, og mos dem med en kartoffelstamper. Rør varm mælk og smør i mosen med en træske, og smag til med salt og peber.
  3. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skær rensede svampe i kvarter, og skrællet selleri i terninger.
  4. Brun svampene på en varm pande med olivenolie, og tilsæt løgene. Steg under omrøring, til løgene bliver bløde, og tilsæt selleriterningerne. Krydr med salt og peber, og steg under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt hvidløg, og steg videre, til sellerien er mør – ca. 5 min.
  5. Vend spinaten i, varm igennem, og smag til. Anret kartoffelmos med kærlighed og sprøde skalotteløg, og pynt med krydderurter.