Broccolisuppe
Flot grøn suppe med masser af smag og vitaminer
4
Ingredienser
- 1 kg broccoli
- 1 løg
- 2 spsk olivenolie
- 1 bagekartoffel
- 1 liter hønse- eller grøntsagsbouillon
- 1 potte brøndkarse
- 1 dl ricottaost
- Lidt revet muskatnød
- Salt og pebe
Sådan gør du:
- Skær broccolien i små stykker. Hak løget fint og steg det gyldent i olien. Skær kartoflen i tern og vend den sammen med løget. Hæld bouillon over og lad det koge op. Kog broccolien i letsaltet vand i et par minutter. Kom broccolien i isvand, så den beholder sin flotte farve. Gem fire broccolibuketter til pynt. Bland broccoli og bouillon. Blend suppen med en stavblender. Tilsæt ricottaosten og halvdelen af brøndkarsen. Smag til med salt, peber og muskatnød. Pynt med broccolibuketter og brøndkarse.
- Broccoli power
- Broccoli giver dig et skud af mange vitaminer på en gang. Som de fleste andre kåltyper indeholder broccoli fytokemiske stoffer, der beskytter mod kræft. En ægte kvindegrøntsag, fordi den er sprængfyldt med jern, der er så dyrebart for kvinder. Tilbered den nænsomt, ellers mister den sin virkning.