Brombær-æble-pie
En skøn tærte med sensommerens dejligste frugter og bær.
(8 pers.)
Ingredienser
- Fyld:
- 300 g brombær
- 2 æbler
- 300 g sukker
- 75 g hvedemel
- 30 g smør
- Tærtedej:
- 150 g smør
- 250 g hvedemel
- 1 æg
- Tilbehør:
- flødeskum og evt. jordbær
- Smuldr smørret i melet. Saml dejen med ægget. Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Udrul lidt mere end halvdelen af dejen, og for en smurt tærteform, ca. 22 cm i diameter, hermed.
- Skyl brombærrene i en sigte, og afdryp dem. Skær æblerne i 1 x 1 cm’s tern. Bland brombær og æbletern godt med sukker og hvedemel, og fordel det i tærtebunden. Fordel smørklatter over. Udrul resten af dejen, og læg den over tærten som låg. Snit nogle huller i dejen.
- Bag pien ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Server kagen afkølet med flødeskum.