Brombær-mandelkager

Brombær-mandelkager

Saftige, bløde mandelkager med en intens smag af mandel og marcipan og en saftig bund af brombærkompot. En klat fed cremefraiche gør lykken fuldendt.

Ingredienser

  • 6 små forme eller 1 springform, 22cm
  • 150 g stuetempereret smør + 75 g ekstra til at smøre formen
  • 175 g rørsukker + 100 g ekstra til bunden
  • 50 g marcipan
  • 2 æg, størrelse L/XL
  • 50 g mandelmel (evt. fra dr. Oetker, findes i 50 g poser)*
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 3 spsk kogende vand
  • ca. 300 g brombær, helst friske, men også optøede bær fra frys kan bruges.

Sådan laver du brombær-mandelkager:

  1. Pisk smør, sukker og marcipan til det er lyst, cremet og let. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland mandelmel, hvedemel, bagepulver og salt, og vend samme med det kogende vand. Smør små forme eller en springform med rigeligt smør, og læg resten af smørret i klatter i bunden. Drys med sukker, fordel brombærrene ovenpå og spred dejen udover.
  2. Bag kagerne i ca. 30 min ved 180 grader. Bruger du en springform skal den muligvis bage lidt længere. Du kan tjekke med en strikkepind om dejen hænger i. Lad kagerne køle af, vend dem forsigtigt ud og server med iskold creme fraiche.
  3. *Kan du ikke skaffe mandelmel, kan du selv afskalle mandler og blende dem helt fint.
  4. Prøv også en Cherry pie
  5. Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter/