Cherry pie
På en ægte diner kan du altid få den klassiske kirsebærtærte, cherry pie, som ikke mindst agent Cooper i Twin Peaks har udødeliggjort.
Cherry pie til 7 personer
Total:1 time 30 minutter
Ingredienser
- Dej
- 175 g koldt smør
- 350 g hvedemel
- 2 spsk sukker
- ca. 1 dl koldt vand.
- Fyld
- 1 kg kirsebær
- 4 spsk Maizena
- 175-200 g sukker, afhængig af bærrenes sødme
- fintrevet skal af ½ citron
- 1 vaniljestang
- ½ pisket æg blandet med 2 spsk vand til pensling.
Sådan laver du cherry pie:
- 1. Skær smørret i tern. Bland mel med sukker og brug fingrene eller en foodprocessor til at smuldre melet ud i. Saml dejen med vandet – lidt ad gangen. Ælt dejen hurtigt sammen og del den i to. Form hvert stykke dej til en flad kugle, pak dem ind i plasticfolie og stil på køl i 30 min.
- 2. Udsten kirsebærene – husk forklæde, det sprøjter! Du kan købe en kirsebærudstener billigt eller bruge en lille urtekniv til at få stenene ud. Kom dem i en skål og bland med maizena, sukker, citronskal og kornene fra vaniljestangen.
- 3. Tænd ovnen på 200 grader. Tag dejen ud og rul den ene halvdel ud til en cirkel der passer til din tærteform. Dejen skal være ca. ½ cm tyk. Læg dejen i formen og klem kanterne til, så de ikke stikker for langt ud over kanten.
- 4. Rul resten af dejen ud til samme tykkelse og brug en udstikker til at stikke hjerter, cirkler eller feks stjerner ud. Kom fyldet i tærten og brug dejstykkerne til at lægge låg over. Sørg for at stykkerne overlapper en smule. Pensl overfladen og kanten med æggeblandingen og kom tærten i ovnen. Bages ved 200 grader i 10 min. Sænk derefter varmen til 170 grader og bag 30 min mere.
- Prøv også jordbær-honning milkshake (endnu en amerikansk klassiker)