Bruchetta med butterbeanmos og chorizo-løg

Bruchetta med butterbeanmos og chorizo-løg

Okay – det lyder måske ikke super sexet. Men det er virkelig godt. Jeg har brugt groft flute, men rugbrød er også glimrende! Rist det sprødt med lidt olivenolie i ovnen, hvis du vælger den model.

Snack/forret til 4 personer

Ingredienser

  • Af Louisa Lorang
  • Butterbeanmos:
  • 500 g butterbeans (eller hvide bønner), kogte
  • ½ fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 3-4 spsk citronsaft
  • 50 g revet parmesan
  • evt. ¼- ½ dl koldt vand
  • salt
  • Løg og chorizotopping:
  • 200 g fast chorizo
  • 2 løg, gerne bananskalotter
  • olivenolie
  • salt
  • lidt estragon, hakket
  • Brød:
  • ½ -1 groft, godt brød
  • olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • salt
  • estragon
  • parmesan

Sådan gør du

  1. Mos: Blend bønnerne i en foodprocessor sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft, parmesan og evt. lidt koldt vand. Smag til med salt.
  2. Topping: Pil skindet af chorizoen, og skær den i tern. Steg den i lidt olivenolie på en varm pande, sammen med 2 løg i skiver. Lad det hele stege stille og roligt i 12-15 minutter, til chorizoen er let sprød, og løgene bløde. Smag til med salt og estragon.
  3. Brød: Skær brødet i skiver, dryp det med lidt olivenolie, og grill det på en varm grillpande. Gnid det sprøde brød med lidt råt hvidløg. Top med butterbeanmos, chorizoløg og lidt estragon og parmesan.
  4. TIP: Disse små bruchettaer er perfekte som forret eller som snack. Nyd gerne et glas kold øl til.