Bruchetta med butterbeanmos og chorizo-løg
Okay – det lyder måske ikke super sexet. Men det er virkelig godt. Jeg har brugt groft flute, men rugbrød er også glimrende! Rist det sprødt med lidt olivenolie i ovnen, hvis du vælger den model.
Snack/forret til 4 personer
Ingredienser
- Af Louisa Lorang
- Butterbeanmos:
- 500 g butterbeans (eller hvide bønner), kogte
- ½ fed hvidløg
- ½ dl olivenolie
- 3-4 spsk citronsaft
- 50 g revet parmesan
- evt. ¼- ½ dl koldt vand
- salt
- Løg og chorizotopping:
- 200 g fast chorizo
- 2 løg, gerne bananskalotter
- olivenolie
- salt
- lidt estragon, hakket
- Brød:
- ½ -1 groft, godt brød
- olivenolie
- 2 fed hvidløg
- salt
- estragon
- parmesan
Sådan gør du
- Mos: Blend bønnerne i en foodprocessor sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft, parmesan og evt. lidt koldt vand. Smag til med salt.
- Topping: Pil skindet af chorizoen, og skær den i tern. Steg den i lidt olivenolie på en varm pande, sammen med 2 løg i skiver. Lad det hele stege stille og roligt i 12-15 minutter, til chorizoen er let sprød, og løgene bløde. Smag til med salt og estragon.
- Brød: Skær brødet i skiver, dryp det med lidt olivenolie, og grill det på en varm grillpande. Gnid det sprøde brød med lidt råt hvidløg. Top med butterbeanmos, chorizoløg og lidt estragon og parmesan.
- TIP: Disse små bruchettaer er perfekte som forret eller som snack. Nyd gerne et glas kold øl til.