Brunch med omelet og smoothie
Næringsindhold
- Energi pr. person:350 Kcal
2
Ingredienser
- Omelet
- 4 æg
- 2 spsk mini eller letmælk
- lidt salt og peber
- 1 knsp stødt muskat
- 30 g baby spinat
- 1 spsk olivenolie til stegning (eller flydende Kærgaarden)
- 70 g lufttørret skinke
- Topping
- babyspinat
- lidt frisk persille
- tomater
- Smoothies
- 200 g kvark
- ca. 1 dl vand
- ca. 5 dråber flydende sødemiddel (f.eks. Perfect Sød)
- ½ tsk vaniljepulver
- 1 lime, økologisk, både skal og saft
Sådan laver du brunch
- Pisk æg med mælk, salt og peber og stødt muskat. Snit spinaten til strimler, og bland den i æggemassen. Kom fedtstoffet på panden, og lad det blive varmt. Kom æggemassen på panden og rør forsigtigt i midten af den, til den sætter sig lidt. Skru derefter helt ned for varmen, og lad den stege ved meget lav varme i ca. 10 minr. Steg skinken på en tør pande i ca. 2-3 minutter på hver side. Læg det derefter på en tallerken.
- Løsn omeletten i siderne, og vend den med en tallerken. Kom den ustegte side tilbage på den varme pande, og lad stege færdig i et par minutter. Kom kvark, vand, flydende sødemiddel, og vaniljepulver i en skål. Riv limeskallen ned i skålen, og pres derefter saften i. Blend det hele med en stavblender. Smag, om den er sød nok, ellers tilsæt lidt ekstra sødemiddel. Hæld smoothierne op i to glas, og pynt evt. med lidt limeskal.
- Server omeletten på en tallerken og pynt med sprødsteg skinke, babyspinat , lidt frisk persille og tomater.