Brunkager med marcipan og figner
Traditionelt er der hakkede mandler og ofte også sukat og pomeransskal i en brunkagedej, men traditionerne kan brydes - med marcipan og figner får brunkagerne ekstra dejlig smag og struktur - og så ser de vildt flotte ud.
Til ca. 150 stk.
- 125 g lys sirup
- 125 g brun farin eller mørkmuscovado sukker
- 125 g smør1 tsk potaskeopløst i 1 spsk vand
- 2 tsk brunkagekrydderi (købes færdig eller blandes af lige dele stødt kanel, ingefær, allehånde og nellike)
- 300-320 g mel
- 150 g hakket ren rå marcipan
- 6 soltørrede figner, ca. 100 g.
Sådan laver du brunkager med marcipan og figner
- Bland sirup, farin og smør i en gryde, bring blandingen i kog, og hæld den i en skål.
- Rør krydderier og opløst potaske i.
- Når blandingen er lunken, tilsættes mel og finthakket marcipan samt finthakkede figner, og dejen æltes sammen.
- Form to tykke pølser af dejen, svøb dem ind i film, og frys dem.
- Dejpølserne skal være meget faste, helst halvfrosne, før de skæres i tynde skiver med en skarp kniv.
- Bag kagerne 6-7 minutter i en 200 grader varm ovn.
- Opbevar de afkølede kager i en blikdåse, så de ikke bliver bløde.