Opskrift på brunkager

Brunkager med marcipan og figner

Traditionelt er der hakkede mandler og ofte også sukat og pomeransskal i en brunkagedej, men traditionerne kan brydes - med marcipan og figner får brunkagerne ekstra dejlig smag og struktur - og så ser de vildt flotte ud.

Til ca. 150 stk.

  • 125 g lys sirup
  • 125 g brun farin eller mørkmuscovado sukker
  • 125 g smør1 tsk potaskeopløst i 1 spsk vand
  • 2 tsk brunkagekrydderi (købes færdig eller blandes af lige dele stødt kanel, ingefær, allehånde og nellike)
  • 300-320 g mel 
  • 150 g hakket ren rå marcipan
  • 6 soltørrede figner, ca. 100 g.

Sådan laver du brunkager med marcipan og figner

  1. Bland sirup, farin og smør i en gryde, bring blandingen i kog, og hæld den i en skål.
  2. Rør krydderier og opløst potaske i.
  3. Når blandingen er lunken, tilsættes mel og finthakket marcipan samt finthakkede figner, og dejen æltes sammen.
  4. Form to tykke pølser af dejen, svøb dem ind i film, og frys dem.
  5. Dejpølserne skal være meget faste, helst halvfrosne, før de skæres i tynde skiver med en skarp kniv.
  6. Bag kagerne 6-7 minutter i en 200 grader varm ovn.
  7. Opbevar de afkølede kager i en blikdåse, så de ikke bliver bløde.