De perfekte brunede kartofler til juleaften
Til andesteg eller julegås hører kartofler - og allerhelst de brunede af slagsen. Her får du opskriften på de perfekte brunede kartofler til juleaften.
(4 pers.)
Ingredienser
- 1 kg små pillekartofler
- 1 dl sukker
- 75 g smør
- lidt vand
Sådan laver du perfekte brunede kartofler
- Kog 1 kg små pillekartofler ca. 18 min. med skrællen på. Hæld vandet fra kartoflerne, hæld koldt vand over dem, og hæld vandet fra igen. Pil kartoflerne.
- Kom kartoflerne i en sigte, og skyl dem under koldt vand. Lad kartoflerne dryppe af.
- Smelt 1 dl sukker på en pande, til det er gyldent, brug ikke en slip let-pande, da de ikke altid kan tåle den høje temperatur, sukkeret kommer op på.
- Kom 75 g smør i sukkeret, og lad det bruse af. Kom kartoflerne i blandingen. Brun kartoflerne ved jævn varme, mens der hele tiden vendes rundt i dem med en spatel.
- Hvis sukkeret begynder at klumpe sammen, kan du tilsætte lidt vand.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt