Brunkager med pistacienødder

Brunkager med pistacienødder

Brunkager hører julen til. Her er de bagt med smukke, grønne pistacienødder.

Ca. 40 stk.

Ingredienser

  • Tid: 30 min.
  • Bagetid: 5-6 min.
  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 1 dl lys sirup
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødt nelliker
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. allehånde
  • 350 g hvedemel
  • 1 tsk. natron
  • 75 g pistacienødder (usaltede)

  1. Rør sukker, smør og sirup sammen i en foodprocessor.
  2. Bland krydderier, mel og natron sammen, og kom det i smørblandingen. Rør godt.
  3. Hak pistacienødderne groft, og rør dem i dejen.
  4. Del og form dejen til 2 pølser. Kom dem i plastfilm, og læg dem på køl i 1 døgn eller på frost i et par timer − så er de nemmere at skære ud.
  5. Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Husk god afstand imellem dem.
  6. Bag brunkagerne ved 200 grader i 5-6 min. Lad dem afkøle lidt, før du lægger dem på en bagerist, hvor de afkøler helt. Kom i kagedåser med bagepapir mellem låg og dåse.