Bulgursalat med rester af and

Tryl med julens rester: Bulgursalat med rester af and

Julen er den tid på året, hvor vi danskere smider allermest mad ud, men det giver god mening at gemme resterne til nye og spændende retter. Prøv her denne lækre bulgursalat med rester af and. TIP: Har du ikke anderester, kan du bruge en dåse confit de canard. Steg andelårene på 200 grader, og riv kødet fra benene.

4 personer

Total:30 minutter

Arbejdstid:20 minutter

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g grønkål
  • 100 g tranebær
  • 50 g valnødder
  • 200-300 g rester af stegt andekød
  • 2 appelsiner
  • ½ dl olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Kom bulgur i en skål. Hæld kogende vand over, til bulguren er dækket. Dæk skålen til med film, og lad den trække i 10 minutter.
  2. Skyl grønkålen, og snit den helt fint. Løsn bulguren med en gaffel, og tilsæt olivenolie og salt. Bland bulgur med snittet grønkål og tranebær. Hak valnødderne, og kom også dem i salaten.
  3. Riv eller skær andekødet i mindre stykker, og bland det i salaten.
  4. Pres appelsinerne, og bland saften med olivenolie. Krydr med salt og peber. Hæld dressingen over salaten.