Burger med peberbøf
(2 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Koge/stegetid: 18 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 350 g flanksteak (eller hakket oksekød)
- 1 spsk hele peberkorn (gerne blandet sort, hvid, grøn, szechuan)
- salt
- olie og smør til stegning
- 1 skalotteløg (finthakket)
- evt. et fed hvidløg (finthakket)
- ½ dl rødvin
- 1 dl bouillon
- 3 spsk cremefraiche 38%
- 1-2 tsk dijonsennep
- Endvidere:
- 2 burgerboller
- brøndkarse eller rucola
- Vend kødet i knuste peberkorn og drys med salt.
- Brun det på en pande med lidt smør og olie.
- Skru ned til middelvarme og steg videre 4-5 min. på hver side. Tag kødet af panden og hold det varmt.
- Steg skalotteløg og hvidløg på panden og tilsæt rødvin. Kog det næsten væk og tilsæt bouillon.
- Kog det igennem og tilsæt cremefraiche og sennep.
- Kog det cremet og smag til med salt og peber.
- Skær kødet i tynde skiver og anret i ristede boller med sovs og brøndkarse eller rucolasalat.