Burger med peberbøf

Burger med peberbøf

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Koge/stegetid: 18 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 350 g flanksteak (eller hakket oksekød)
  • 1 spsk hele peberkorn (gerne blandet sort, hvid, grøn, szechuan)
  • salt
  • olie og smør til stegning
  • 1 skalotteløg (finthakket)
  • evt. et fed hvidløg (finthakket)
  • ½ dl rødvin
  • 1 dl bouillon
  • 3 spsk cremefraiche 38%
  • 1-2 tsk dijonsennep
  • Endvidere:
  • 2 burgerboller
  • brøndkarse eller rucola

  1. Vend kødet i knuste peberkorn og drys med salt.
  2. Brun det på en pande med lidt smør og olie.
  3. Skru ned til middelvarme og steg videre 4-5 min. på hver side. Tag kødet af panden og hold det varmt.
  4. Steg skalotteløg og hvidløg på panden og tilsæt rødvin. Kog det næsten væk og tilsæt bouillon.
  5. Kog det igennem og tilsæt cremefraiche og sennep.
  6. Kog det cremet og smag til med salt og peber.
  7. Skær kødet i tynde skiver og anret i ristede boller med sovs og brøndkarse eller rucolasalat.