Burgerboller
(12 stk.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hævetid: 1½ time
- Bagetid: 15 min.
- Fryse-egnet
- Ingredienser:
- 50 g smør
- 2½ dl mælk
- 1 dl vand
- 25 g gær
- 1 spsk sukker
- 2 tsk salt
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 æg
- ca. 600 g hvedemel
- 1 æg til pensling
- sesamfrø
- Smelt smørret og tilsæt mælk og vand, så væsken kommer under 37 grader.
- Rør gæren ud i væsken og tilsæt sukker, salt, kardemomme og sammenpisket æg.
- Rør melet i dejen og ælt den godt igennem. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 1 time.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 stykker. Form dem til boller og læg dem på 2 bageplader med bagepapir.
- Tryk dem flade og lad dem hvile, mens ovnen bliver 200 grader (varmluft).
- Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
- Bag dem 12-15 min. og lad dem afkøle på en rist.