Burritos med kylling, sorte bønner & avocado
Burritos kalder mexicanerne det, når tortillas bliver rullet rundt om lækkert fyld. Her laver vi burritos med kylling, sorte bønner og avocado – det er dejlig fingermad, der kan varieres med dit favoritfyld. Få opskriften på lækre burritos her:
4 personer
Total:40 minutter
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
- 2 kyllingebryster
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie (til stegning)
- 1 tsk. honning
- ½ lime (øko)
- 8 majspandekager (str. M)
- 100 g cheddar
- 1 frisk bundt frisk koriander
- Sort bønnemos:
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1 chili (uden kerner)
- 200 g sorte bønner (fra dåse)
- 1 dl fløde
- salt og friskkværnet peber
- Salsa:
- 6 tomater
- 1 agurk
- 3 spsk. hvidvinseddike
- 2 tsk. salt
- 2 spsk. olivenolie
- 2 tsk. honning
- 1 chili
- 2 fed hvidløg
- ½ bundt frisk mynte
- Avocado:
- 2 avocadoer (modne)
- 2 lime
Sådan laver du burritos med kylling:
- Bønnemos: Varm finthakkede løg og hvidløg klare i lidt olie på en pande i 2-3 min.
- Fjern kernerne fra chilien, og kom den på panden sammen med bønnerne. Tilsæt fløde, og steg i 2-3 min.
- Blend bønnemassen til puré, og smag til med salt og peber. Sæt skålen til side.
- Skær kyllingen i strimler, og hak hvidløg fin. Steg det på en varm pande med olie i ca. 5 min. Smag til med lidt honning og limeskal.
- Salsa: Skær tomater og agurk i fine terninger. Tilsæt eddike, olie, og honning.
- Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
- Hak hvidløg fint, og kom chili og hvidløg i salsaen sammen med finthakket mynte. Lad det trække lidt.
- Flæk avocadoer, og mos dem groft med en gaffel. Tilsæt limesaft, og sæt til side
- Varm majspandekagerne på en varm tør pande, så de tager farve.
- Fyld dem med kylling, bønnemos, salsa, avocadomos revet cheddar og lidt frisk koriander.
Du kan også vælge at gratinere dine burritos i ovnen – det kalder man for ’smothered burritos’, eller burritos i svøb på dansk. Her får du en god opskrift på burritos med smeltet ost:
Kyllingeburritos med smeltet ost
2 personer
Arbejdstid: 20 min.
Stege-/bagetid: 30 min.
Opskrift: Sandra Leigh Draznin - Foto: Thomas Hergaard
- 300 g kyllingeinderfilet
- salt og peber
- ½ spsk. olie
- 1 rødløg
- 1 peberfrugt
- 125 g majskerner
- 125 g hytteost
- ½ tsk. stødt spidskommen
- 4 tortillaer
- 1-2 dl tacosauce (eller salsa)
- frisk koriander
- Tilbehør: cremefraiche og evt. kogte ris
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Del inderfileterne i halve på langs, krydr dem med salt og peber, og brun dem på en pande med olie.
- Pil rødløget, og hak det fint. Rens peberfrugten, og snit den fint.
- Bland grøntsager og hytteost i en skål, og krydr med spidskommen, salt og peber.
- Fordél halvdelen af grøntsagsblandingen på de 4 tortillaer. Læg kylling og resten af grøntsagsblandingen ovenpå, og rul tortillaerne stramt. Læg dem i et smurt, ovnfast fad, og hæld tacosauce over. Sæt fadet i ovnen 20-25 min.
- Dryp med cremefraiche, og drys med frisk koriander. Servér evt. med kogte ris.