Burritos opskrift

Burritos med kylling, sorte bønner & avocado

Burritos kalder mexicanerne det, når tortillas bliver rullet rundt om lækkert fyld. Her laver vi burritos med kylling, sorte bønner og avocado – det er dejlig fingermad, der kan varieres med dit favoritfyld. Få opskriften på lækre burritos her:

4 personer

Total:40 minutter

Arbejdstid:30 minutter

Ingredienser

  • 2 kyllingebryster
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie (til stegning)
  • 1 tsk. honning
  • ½ lime (øko)
  • 8 majspandekager (str. M)
  • 100 g cheddar
  • 1 frisk bundt frisk koriander
  • Sort bønnemos:
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 chili (uden kerner)
  • 200 g sorte bønner (fra dåse)
  • 1 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • Salsa:
  • 6 tomater
  • 1 agurk
  • 3 spsk. hvidvinseddike
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. honning
  • 1 chili
  • 2 fed hvidløg
  • ½ bundt frisk mynte
  • Avocado:
  • 2 avocadoer (modne)
  • 2 lime

Sådan laver du burritos med kylling:

  1. Bønnemos: Varm finthakkede løg og hvidløg klare i lidt olie på en pande i 2-3 min.
  2. Fjern kernerne fra chilien, og kom den på panden sammen med bønnerne. Tilsæt fløde, og steg i 2-3 min.
  3. Blend bønnemassen til puré, og smag til med salt og peber. Sæt skålen til side. 
  4. Skær kyllingen i strimler, og hak hvidløg fin. Steg det på en varm pande med olie i ca. 5 min. Smag til med lidt honning og limeskal.
  5. Salsa: Skær tomater og agurk i fine terninger. Tilsæt eddike, olie, og honning.
  6. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
  7. Hak hvidløg fint, og kom chili og hvidløg i salsaen sammen med finthakket mynte. Lad det trække lidt.
  8. Flæk avocadoer, og mos dem groft med en gaffel. Tilsæt limesaft, og sæt til side
  9. Varm majspandekagerne på en varm tør pande, så de tager farve.
  10. Fyld dem med kylling, bønnemos, salsa, avocadomos revet cheddar og lidt frisk koriander.

Du kan også vælge at gratinere dine burritos i ovnen – det kalder man for ’smothered burritos’, eller burritos i svøb på dansk. Her får du en god opskrift på burritos med smeltet ost:

Kyllingeburritos med smeltet ost

2 personer

Arbejdstid: 20 min.

Stege-/bagetid: 30 min.

Opskrift: Sandra Leigh Draznin - Foto: Thomas Hergaard

  • 300 g kyllingeinderfilet
  • salt og peber
  • ½ spsk. olie
  • 1 rødløg
  • 1 peberfrugt
  • 125 g majskerner
  • 125 g hytteost
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • 4 tortillaer
  • 1-2 dl tacosauce (eller salsa)
  • frisk koriander
  • Tilbehør: cremefraiche og evt. kogte ris
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Del inderfileterne i halve på langs, krydr dem med salt og peber, og brun dem på en pande med olie.
  3. Pil rødløget, og hak det fint. Rens peberfrugten, og snit den fint.
  4. Bland grøntsager og hytteost i en skål, og krydr med spidskommen, salt og peber.
  5. Fordél halvdelen af grøntsagsblandingen på de 4 tortillaer. Læg kylling og resten af grøntsagsblandingen ovenpå, og rul tortillaerne stramt. Læg dem i et smurt, ovnfast fad, og hæld tacosauce over. Sæt fadet i ovnen 20-25 min.
  6. Dryp med cremefraiche, og drys med frisk koriander. Servér evt. med kogte ris.

burritos-smothered-opskrift.jpg

Fyld til burritos

Her på siden finder du to gode opskrifter på burritos med kyllingefyld, men du kan sagtens vælge at fylde dine tortillas eller majspandekager med noget andet.

Prøv f.eks. servere burritos med: