Skøn hjemmelavet calzone med mozzarella og basilikum
Nem opskrift på pizza dej, som du kan bruge til en lækker calzone eller indbagt pizza med mozzarella & basilikum. Her har vi fyldt calzonen med modne tomater i skiver, bøffelmozzarella og frisk basilikum, men du kan sagtens tilsætte lidt chorizo, skinke eller en rest god salami til din calzone, hvis du ikke vil servere den som vegetarret. Få Tine Hahnemanns lette og lækre opskrift på en skøn hjemmelavet calzone her:
Calzone med mozzarella og basilikum til 4 personer
Ingredienser
- Pizzadej:
- 25 g gær
- 2 1/2 dl vand
- 400 g hvedemel
- 1 tsk salt.
- Fyld:
- 2 store modne tomater skåret i skiver
- 1 bøffelmozzarella i skiver
- 1 bdt basilikum
- salt og friskkværnet peber
Sådan laver du calzone med mozzarella og basilikum
- Rør gæren ud i lunken vand, rør derefter hvedemel og salt i. Ælt dejen godt igennem og stil til hævning i 2 timer. (Husk: Hvis du skruer op for mængden af gær, kan du sætte hævetiden ned)
- Derefter deles dejen i fire klumper, der hver rulles ud til en rund tynd pizza.
- På den ene halvdel af pizzaen fordeles først tomatskiver, herpå mozzarella og sidst basilikum.
- Fold den anden dej-halvdel ind over fyldet, pres kanterne sammen og læg pizzaerne på bagepapir på bageplader.
- Bag straks i ovnen ved 225 grader i 25-30 minutter og servér straks med en grøn salat.