Cheeseburger

Cheeseburger

Cheeseburgeren er et sikkert hit

4 stk.

Ingredienser

  • Cheeseburger
  • 500 g hakket oksekød, maks. 10 % fedt
  • salt, peber
  • 1 spsk. olie til stegning
  • 4 burgerboller (se herunder, eller brug købte, gerne med fuldkornsmærke)
  • 4 skiver ost, gerne cheddar
  • 4 spsk. Hellmann’s mayonnaise
  • 1 fed hvidløg
  • 8 salatblade
  • 1 rød peber
  • 12 skiver agurk
  • Tilbehør:
  • gnavegrønt
  • Burgerboller og hotdogbrød
  • (15-20 stk.)
  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 1 æg
  • 1½ tsk. salt
  • 2 spsk. olie
  • 3 dl grahamsmel
  • ca. 350 g hvedemel
  • 3-4 spsk. sesamfrø

  1. Form 4 flade bøffer ca. 1 cm tykke.Krydr med salt og peber. Varm olien oppå en pande. Brun bøfferne på hver side.Steg dem færdige ved jævn varme ca.4-5 min. på hver side.
  2. Lun og flæk burgerbollerne. Rørmayonnaise med hvidløg, og smør detpå bollerne. På hver underbolle læggessalatblade og en bøf. Nu en skive ost,peberfrugt- og agurkeskiver. Læg bolletoppenpå.
  3. Burgerboller og hotdogbrød:Smuldr gæren i en skål, og kom vandi, rør det sammen, til gæren er opløst.Pisk ægget i. Tilsæt de øvrige ingredienserundtagen 100 g af hvedemelet. Rørdejen sammen. Drys mel på bordet, ogkom dejen ud på det. Ælt dejen godt, tilden er elastisk og meget smidig, 5-10min. Undervejs tilsætter du de 100 ghvedemel.
  4. Kom dejen tilbage i skålen, og læg etrent viskestykke over. Lad dejen hæveca. 1 time.
  5. Form 15 lidt flade boller eller 20aflange hotdogbrød. Lad dem efterhævemed et klæde over. Pensl bollerne medsammenpisket æg, og drys dem medsesamfrø. Hvis du laver hotdogbrød,undlader du sesamfrø. Bag bollerne/brødene ved 225 gr. i ca. 18 min. på midtersteovnribbe.