Cheeseburger
Cheeseburgeren er et sikkert hit
4 stk.
Ingredienser
- Cheeseburger
- 500 g hakket oksekød, maks. 10 % fedt
- salt, peber
- 1 spsk. olie til stegning
- 4 burgerboller (se herunder, eller brug købte, gerne med fuldkornsmærke)
- 4 skiver ost, gerne cheddar
- 4 spsk. Hellmann’s mayonnaise
- 1 fed hvidløg
- 8 salatblade
- 1 rød peber
- 12 skiver agurk
- Tilbehør:
- gnavegrønt
- Burgerboller og hotdogbrød
- (15-20 stk.)
- 25 g gær
- 3 dl vand
- 1 æg
- 1½ tsk. salt
- 2 spsk. olie
- 3 dl grahamsmel
- ca. 350 g hvedemel
- 3-4 spsk. sesamfrø
- Form 4 flade bøffer ca. 1 cm tykke.Krydr med salt og peber. Varm olien oppå en pande. Brun bøfferne på hver side.Steg dem færdige ved jævn varme ca.4-5 min. på hver side.
- Lun og flæk burgerbollerne. Rørmayonnaise med hvidløg, og smør detpå bollerne. På hver underbolle læggessalatblade og en bøf. Nu en skive ost,peberfrugt- og agurkeskiver. Læg bolletoppenpå.
- Burgerboller og hotdogbrød:Smuldr gæren i en skål, og kom vandi, rør det sammen, til gæren er opløst.Pisk ægget i. Tilsæt de øvrige ingredienserundtagen 100 g af hvedemelet. Rørdejen sammen. Drys mel på bordet, ogkom dejen ud på det. Ælt dejen godt, tilden er elastisk og meget smidig, 5-10min. Undervejs tilsætter du de 100 ghvedemel.
- Kom dejen tilbage i skålen, og læg etrent viskestykke over. Lad dejen hæveca. 1 time.
- Form 15 lidt flade boller eller 20aflange hotdogbrød. Lad dem efterhævemed et klæde over. Pensl bollerne medsammenpisket æg, og drys dem medsesamfrø. Hvis du laver hotdogbrød,undlader du sesamfrø. Bag bollerne/brødene ved 225 gr. i ca. 18 min. på midtersteovnribbe.