Cheesecake med hyldeblomster

Cheesecake med hyldeblomster

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: 50 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Bund:
  • 250 g kiks (eller ingefær- eller kanelkager)
  • 3 spsk farin
  • 75 g smeltet smør
  • Creme:
  • 8-10 hyldeblomstskærme – ca. ¼ l friske hyldeblomster (eller 1 dl tørrede)
  • 1 usprøjtet citron
  • 150 g sukker
  • 450 g hytteost
  • 200 g flødeost
  • 3 æg
  • Pynt:
  • Jordbær, hyldeblomster og citronmelisse

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Bland knuste kiks med farin og smeltet smør. Pres det ud i bunden og op ad kanterne på en tærteform og stil den koldt.
  3. Skyl hyldeblomsterne og riv dem af stilkene med en gaffel. Riv citronskallen fint.
  4. Blend hyldeblomster og citronskal sammen med sukker og tilsæt hytteost og flødeost.
  5. Kør det glat og tilsæt æg og 2-3 spsk citronsaft. Hæld cremen i kiksebunden og bag kagen midt i ovnen ca. 50 min.
  6. Stil den på en rist til afkøling.
  7. Skær kagen løs med en kniv og tag den ud af formen.
  8. Pynt med jordbær, hyldeblomster og lidt citronmelisse.