Cheesecake med hyldeblomster
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: 50 min.
- Ikke fryse-egnet
- Bund:
- 250 g kiks (eller ingefær- eller kanelkager)
- 3 spsk farin
- 75 g smeltet smør
- Creme:
- 8-10 hyldeblomstskærme – ca. ¼ l friske hyldeblomster (eller 1 dl tørrede)
- 1 usprøjtet citron
- 150 g sukker
- 450 g hytteost
- 200 g flødeost
- 3 æg
- Pynt:
- Jordbær, hyldeblomster og citronmelisse
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Bland knuste kiks med farin og smeltet smør. Pres det ud i bunden og op ad kanterne på en tærteform og stil den koldt.
- Skyl hyldeblomsterne og riv dem af stilkene med en gaffel. Riv citronskallen fint.
- Blend hyldeblomster og citronskal sammen med sukker og tilsæt hytteost og flødeost.
- Kør det glat og tilsæt æg og 2-3 spsk citronsaft. Hæld cremen i kiksebunden og bag kagen midt i ovnen ca. 50 min.
- Stil den på en rist til afkøling.
- Skær kagen løs med en kniv og tag den ud af formen.
- Pynt med jordbær, hyldeblomster og lidt citronmelisse.