Cheesecake opskrift

Cheesecake med solbær

Server cheesecake til weekendens eftermiddagskomsammen, eller servér cheesecake som en skøn dessert f.eks. sammen med marinerede bær som et friskt tilbehør.

12 stykker cheesecake

Ingredienser

  • Bund
  • 150 g smør
  • 300 g digestive kiks
  • smør og sukker til formen
  • Creme
  • 4 blade husblas
  • 400 g flødeost naturel
  • 1 lime, saften og revet skal heraf
  • 1½ dl cremefraiche 18 %
  • 125 g flormelis
  • 4 dl piskefløde
  • Gelé
  • 3 blade husblas
  • 3 dl solbærsaft

Sådan laver du cheesecake med solbær

  1. Smelt smørret i en gryde. Knus kiksene fint (det kan sagtens gøres i hånden – ellers brug en foodprocessor, hvis du synes det er nemmere). Rør kiksene samme med det smeltede smør.
  2. Smør en springform af ca. 22 cm i diameter med lidt smør. Kom kiksemassen i bunden, og pres den godt sammen – ca. ½-1 cm op ad kanten.
  3. Bag kiksebunden 15-20 min ved 200 grader, indtil den er gylden på overfladen. Tag den ud af ovnen og afkøl.
  4. Udblød husblassen i en skål med koldt vand. Tag husblassen op af vandet, og kom det i en skål som tåler varme, og smelt husblassen over vandbad.
  5. Rør flødeost, limesaft, limeskal og cremefraiche sammen med flormelis, til det er en jævn masse i en skål.
  6. Sigt husblassen i cremen, og rør det hurtigt sammen. Pisk fløden til skum og vend den i flødeostcremen.
  7. Kom flødeostcremen i formen ovenpå den bagte kiksebund, og smør den ud i et jævnt lag. Sæt kagen i køleskabet.
  8. Udblød husblas til geleen i en skål med koldt vand. Bring solbærsaft til kogepunktet – tag gryden af varmen, og tilsæt det udblødte husblas under omrøring i den varme væske. Afkøl solbærgeleen til den er finger-varm, og hæld den over flødeostecremen og sæt kagen i køleskabet 3-4 timer til cremen har sat sig.
  9. TIP: Hvis man er bange for, om det går for hurtigt, og husblassen stivner, inden cremen er rørt sammen– kan man tage et par store skefulde creme i en skål, og røre det smeltede husblas hurtigt heri, og herefter røre denne lille portion sammen med resten af flødeostcremen.

Vidste du...

...at det tykkeste lag i en cheesecake består af en blanding af blød, frisk ost (typisk flødeost), æg og sukker.

Bunden består som regel af knuste kikseller en bagt sukkerkage. Nogle cheesecakes skal bages, mens andre skal køles ned og serveres kolde. 

Se også: Ribs cheesecake