Chili cheese tops opskrift

Chili cheese tops: Sådan laver du den populære snack selv

Du kender dem nok fra McDonald’s, men vidste du, at du sagtens kan lave dem selv derhjemme? Det kan du – og her får du en god og nem opskrift på knasende sprøde chili cheese tops med varm smeltet ost indeni.

15-20 stk. chili cheese tops

Total:22 minutter

Arbejdstid:20 minutter

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 200 g mild cheddarost
  • 2 spsk. hakket, syltet jalapeno
  • 1 tsk. stødt chipotlechili eller chipotle-tabasco
  • 1 dl hvedemel
  • ¾ tsk. salt
  • 2 æg
  • 125 g rasp, gerne japansk pankorasp
  • 3-4 dl olie til stegning
  • 1 tsk. flagesalt

Guacamoledip:

  • 2 avocadoer
  • 3 spsk. limesaft
  • salt og peber

Sådan laver du chili cheese tops

  1. Riv osten på et råkostjern. Bland cheddarost, jalapeno og chipotle.
  2. Form det til 15-20 kugler, ved at presse massen godt sammen i hånden.
  3. Vend dem i hvedemel blandet med salt. Vend dem herefter i sammenpisket æg, og til sidst i rasp.
  4. Varm olien op i en lille gryde. Kom en tern franskbrød i. Bliver brødet gyldent, har olien den rigtige temperatur.
  5. Frituresteg kuglerne i varm olie ca. 2 min., til de er gyldne. Lad kuglerne dryppe af på køkkenrulle.
  6. Guacamoledip: Mos avocadokødet med limesaft, salt og peber, server dippen til chili cheese tops.

Chili cheese tops som forret

  1. sprøde forårsruller  
  2. hjemmelavede samosas
  3. små gyoza gyoza