Opskrift på Chili con carne med chili, kanel og bitter chokolade

Chili con carne med chili, kanel og bitter chokolade

Skøn chili con carne – her i en version krydret med bl.a. chili, kanel og bitter chokolade.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    690 Kcal
  • Fedt:
    30 %
  • Protein:
    22 %
  • Kulhydrat:
    48 %

Chili con carne med chili, kanel og bitter chokolade til 4 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 2 hakkede løg
  • 1 tsk majsolie
  • 2 hakkede gulerødder
  • 400 g hakket oksekød
  • 1-2 små hele chili
  • 1 tsk mild chilipulver
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt oregano
  • 1 stang kanel
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater
  • lidt hønse- eller grøntbouillon
  • 1 dåse velafdryppede, røde bønner (kidneybeans)
  • 10 g groftreven, mørk chokolade (70% kakaoindhold)
  • salt, friskkværnet peber.
  • 2 udkernede, grofthakkede peberfrugter.
  • Avocadodip med granatæble:
  • Kødet af 2 velmodne avocadoer f.eks af sorten Has
  • 1 udkernet, finthakket chili
  • limesaft
  • kerner af ½ granatæble.
  • Tilbehør:
  • 100 g taco-chips.

Sådan laver du chili con carne med chili, kanel og bitter chokolade

  1. Sautér løgene bløde i olie, tilsæt gulerødderne og rist dem med et par minutter. Bland kødet i gryden og svits det gyldent. Rør i det med en gaffel, så det får en grynet konsistens.
  2. Prik chilierne og kom dem og de øvrige krydderier i gryden. Svits det hele kort, tilsæt tomater og evt. lidt bouillon og lad det hele snurre 20-30 minutter. Rør jævnligt.
  3. Bland bønnerne ved, varm dem igennem og smag retten til med chokolade, salt og peber. Vend peberfrugterne i til allersidst, så de bevarer deres knasende konsistens.
  4. Mens retten snurrer laves avocado-dippen: Mos avocadokødet groft med en gaffel, rør og smag det til med chili, limesaft samt salt, peber og granatæblekerner.
  5. Servér retten med avocadodip og taco-chips.