Chili con carne med chili, kanel og bitter chokolade
Skøn chili con carne – her i en version krydret med bl.a. chili, kanel og bitter chokolade.
Næringsindhold
- Energi pr. person:690 Kcal
- Fedt:30 %
- Protein:22 %
- Kulhydrat:48 %
Chili con carne med chili, kanel og bitter chokolade til 4 personer
Total:40 minutter
Ingredienser
- 2 hakkede løg
- 1 tsk majsolie
- 2 hakkede gulerødder
- 400 g hakket oksekød
- 1-2 små hele chili
- 1 tsk mild chilipulver
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk stødt oregano
- 1 stang kanel
- 2 dåser flåede, hakkede tomater
- lidt hønse- eller grøntbouillon
- 1 dåse velafdryppede, røde bønner (kidneybeans)
- 10 g groftreven, mørk chokolade (70% kakaoindhold)
- salt, friskkværnet peber.
- 2 udkernede, grofthakkede peberfrugter.
- Avocadodip med granatæble:
- Kødet af 2 velmodne avocadoer f.eks af sorten Has
- 1 udkernet, finthakket chili
- limesaft
- kerner af ½ granatæble.
- Tilbehør:
- 100 g taco-chips.
Sådan laver du chili con carne med chili, kanel og bitter chokolade
- Sautér løgene bløde i olie, tilsæt gulerødderne og rist dem med et par minutter. Bland kødet i gryden og svits det gyldent. Rør i det med en gaffel, så det får en grynet konsistens.
- Prik chilierne og kom dem og de øvrige krydderier i gryden. Svits det hele kort, tilsæt tomater og evt. lidt bouillon og lad det hele snurre 20-30 minutter. Rør jævnligt.
- Bland bønnerne ved, varm dem igennem og smag retten til med chokolade, salt og peber. Vend peberfrugterne i til allersidst, så de bevarer deres knasende konsistens.
- Mens retten snurrer laves avocado-dippen: Mos avocadokødet groft med en gaffel, rør og smag det til med chili, limesaft samt salt, peber og granatæblekerner.
- Servér retten med avocadodip og taco-chips.