Opskrift på chili-burger med bacon

Chiliburger med grove pommes frites og urtemayonnaise

Selvom du lever sundt, skal der være plads til en burger i ny og næ. Gå efter de bedste råvarer og lav din burger selv - her får du en opskriften skøn chiliburger af Frantz Maurice Scott Lundby.

Chili-burger til 4 personer

Ingredienser

  • 5 bagekartofler med skræl (1250 g)
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk tørret rosmarin
  • salt og peber
  • 200 g salatmayonnaise
  • 2 spsk friske krydderurter efter eget valg
  • 800 g hakket oksekød
  • 150 g bacon
  • 4 burgerboller
  • 4 spsk chilimayonnaise
  • 4 blade hjertesalat
  • 2 tomater, skåret i skiver
  • ¼ agurk, skåret i skiver
  • 1 rødløg, skåret i ringe
  • 4 spsk jalapeno-relish

Sådan laver du chiliburger med grove pommes frites

  1. Skær kartoflerne til grove pommes frites. Læg dem på en bageplade, og vend olivenolie og tørret rosmarin i. Steg dem i ovnen i ca. 35 minutter ved 225 grader. Krydr dem med salt og peber. 
  2. Bland salatmayonnaise med 2 spsk hakkede krydderurter. Form farsen til 4 burgerbøffer, krydr med salt og peber. Steg dem på en pande (eller grillpande).
  3. Steg baconen sprød, og læg den på fedtsugende papir. Lun burgerbollerne i ovnen ved 200 grader i ca. 3 minutter. Smør dem med chilimayonnaise, og fyld dem med salat, burgerbøf, bacon, tomat, agurk, rødløg og jalapeno-relish.
  4. Server chiliburgerne med grove rosmarin-pommes frites og urtemayonnaise.

Tip

Bed din slagter om at hakke og blande den perfekte burgerfars til dig. Min personlige favoritburgerbøf indeholder tværreb, tykkam og oksebryst.