Is-sandwich

Choko-mokka-sandwich

Is med småkager omkring - så bliver det ikke meget bedre.

8-10 stk. is sandwich

Total:2 timer

Ingredienser

  • Is:
  • 3½ tsk nescafé
  • 2½ spsk kogende vand
  • 5 pasteuriserede æggeblommer
  • 125 g flormelis
  • 4 dl piskefløde
  • 75 g hakket mørk chokolade.
  • Cookies:
  • 225 g hvedemel
  • 5 tsk kakao
  • 100 g sukker
  • 125 g blødt smør
  • 1 æg

Sådan laver du choko-mokka-sandwiches:

  1. 1. Kom nescafé i en kop og hæld kogende vand på og rør det sammen.
  2. 2. Pisk æggeblommer og flormelis med en elpisker, indtil det bliver hvidt og luftigt. Pisk fløden til flødeskum og vend det i æggemassen sammen med kold kaffe og hakket chokolade.
  3. 3. Hæld isen i en form beklædt med husholdningsfilm, så isen har en højde på ca. 3 cm, og sæt den i fryseren 4-5 timer.
  4. 4. Bland hvedemel, kakao og sukker i en skål og rør det sammen med blødt smør og æg. Ælt dejen hurtigt sammen og pak den i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Drys lidt mel på køkkenbordet og rul dejen ud, og udstik med en udstikker af ca. 7 cm i diameter, ca. 20 stk. Placer dem på bageplade med bagepapir, og bag ca. 12 min ved 200 grader.
  5. 5. Udstik isen med en udstikker af 7 cm i diameter og læg isen sammen med småkagerne. Sæt dine is-sandwich tilbage i fryseren 1½-2 timer og servér.

TIP

Brug 4 spsk kold espresso i stedet for Nescafé.