Choko-mokka-sandwich
Is med småkager omkring - så bliver det ikke meget bedre.
8-10 stk. is sandwich
Total:2 timer
Ingredienser
- Is:
- 3½ tsk nescafé
- 2½ spsk kogende vand
- 5 pasteuriserede æggeblommer
- 125 g flormelis
- 4 dl piskefløde
- 75 g hakket mørk chokolade.
- Cookies:
- 225 g hvedemel
- 5 tsk kakao
- 100 g sukker
- 125 g blødt smør
- 1 æg
Sådan laver du choko-mokka-sandwiches:
- 1. Kom nescafé i en kop og hæld kogende vand på og rør det sammen.
- 2. Pisk æggeblommer og flormelis med en elpisker, indtil det bliver hvidt og luftigt. Pisk fløden til flødeskum og vend det i æggemassen sammen med kold kaffe og hakket chokolade.
- 3. Hæld isen i en form beklædt med husholdningsfilm, så isen har en højde på ca. 3 cm, og sæt den i fryseren 4-5 timer.
- 4. Bland hvedemel, kakao og sukker i en skål og rør det sammen med blødt smør og æg. Ælt dejen hurtigt sammen og pak den i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Drys lidt mel på køkkenbordet og rul dejen ud, og udstik med en udstikker af ca. 7 cm i diameter, ca. 20 stk. Placer dem på bageplade med bagepapir, og bag ca. 12 min ved 200 grader.
- 5. Udstik isen med en udstikker af 7 cm i diameter og læg isen sammen med småkagerne. Sæt dine is-sandwich tilbage i fryseren 1½-2 timer og servér.
PRØV OGSÅ: Jordbæris med marengskys