Chokolade-moussekage med orange og krokant
Finalen på middagen er en heftig chokolade-moussekage, der serveres med ananas.
8 personer
Ingredienser
- 200 g mørk chokolade
- 200 g smør
- 225 g sukker
- 5 æg
- 1½ tsk mel
- 1 tsk stødt kanel
- 2 spsk stærk espresso
- Mousse:
- 150 g mørk chokolade
- 2 æggeblommer
- 2 spsk appelsinsaft
- 2 æggehvider
- 1½ spsk sukker
- 2 spsk Cointreau eller anden appelsinlikør
- lidt revet appelsinskal
- Krokant:
- 150 g hasselnødder
- 2 dl sukker
- Tilbehør:
- ½-1 ananas
- flydende honning, rom og lidt frisk mynte
- evt. mynte og blåbær til pynt
Sådan gør du
- Kage:
- 1. Hak chokoladen og skær smør i tern. Smelt choko-lade og smør sammen i en skål over vandbad.
- 2. Tag skålen af varmen, og pisk sukker og æg i lidt ad gangen. Bland mel og kanel i, og rør kold espresso i til sidst.
- 3. Smør en springform på cirka 20 cm i diameter med smør, og drys med lidt sukker. Kom dejen i, og fordel. Bag kagen cirka 35 minutter ved 185 grader, og afkøl.
- Mousse:
- 4. Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad. Tag chokoladen af varmen, og rør med æggeblomme og appelsinsaft.
- 5. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret undervejs. Når chokoladen har stuetemperatur, vendes stiftpisket æggehvide, Cointreau og eventuelt revet appelsinskal.
- 6. Hæld mousse på den afkølede kage, og sæt den et køligt sted nogle timer.
- Krokant:
- 7. Bag hasselnødderne i ovnen ved 200 grader, til de er gyldne og den brune hinde løsner sig. Afkøl lidt, og gnid hinden af nødderne.
- 8. Smelt sukker til karamel på en pande. Tilsæt nødderne, og sving dem rundt i sukkeret 1-2 minutter. Hæld det på en tallerken beklædt med bagepapir, og lad det stivne.
- 9. Hak krokanten groft, og brug det som drys på kagen. Pynt eventuelt kagen med mynte og friske blåbær.
- TIlbehør:
- 10. Skræl ananassen med en skarp kniv, og skær den i mindre skiver eller tern.
- 11.. Mariner med lidt honning, rom og mynte, og server til kagen.