Chokolade Petit Fours

Chokolade Petit Fours

Perfekte som sødt punktum efter en god middag.

Ingredienser

  • 20 stk
  • 100 g mandemel
  • 2 spsk Sukrin Gold
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 4 spsk flydende fedtstof, f.eks. Ama/Kærgaarden
  • 100 g sukkerfri mørk chokolade 70-75%
  • 1 1/4 dl fløde 38%
  • 25 g hasselnødder

Sådan laver du chokolade petit fours

  1. 1. Bland mandelmel, Sukrin og vaniljepulver, og ælt det sammen med flydende fedtstof.
  2. 2. Fordel dejen i 12 muffins-forme, f.eks. stjerneformede. Dejen er meget løs, så tryk den godt ned i formene og lidt op ad kanterne. Prik massen med en gaffel.
  3. 3. Bag bundene i ovnen ved 160 grader med varmluft i ca 15-20 min. Lad bundene køle lidt af, før du kommer chokoladefyld på toppen.
  4. 4. Hak chokoladen groft, og kom i en skål.
  5. 5. Varm fløden op i en gryde – den skal kun lige bringes i kog. Hæld den over chokoladen, og rør, til chokoladen er smeltet og chokolademassen er jævn og blød.
  6. 6. Fordel chokolademassen over de 12 nøddebunde, og top med hakkede hasselnødder.
  7. 7. Stil kagerne på køl i minimum en time eller i fryseren i ca. 30 minutter. Opbevares på køl.
  8. 100 kcal pr portion
  9. Prøv også peanut-chokolade hjerter