Chokoladecookies

Chokoladecookies med nødder

Store, sprøde cookies med nødder og chokolade. Uhm!

35-40 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Bagetid: 13-15 min.
  • 400 g mel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1 stang vanilje
  • ½ tsk. salt
  • 250 g smør (blødt)
  • 275 g farin (eller lyst muscovadosukker)
  • 175 g sukker
  • 3 æg
  • 200 g chokolade
  • 200 g hasselnøddekerner

  1. Bland mel, bagepulver, kornene fra vaniljestangen og salt sammen i en skål.
  2. Pisk smør, farin, sukker og æg sammen. Rør melblandingen i dejen sammen med hakket cho-kolade og hakkede nødder.
  3. Del dejen i ca. 35 stk., og tril dem til kugler. Læg dem på bagepapir med god afstand, og giv dem et fast tryk, så de bliver ca. 1 cm tykke.
  4. Bag kagerne ved 185 grader i 13-15 min. Vent et par min. med at lægge dem til afkøling på en bagerist.