Chokoladeis med appelsin-ingefær-salat

Chokoladeis med appelsin-ingefær-salat

Hjemmelavede is er altid et sikkert hit. Prøv eventuelt denne dessertvariant med en appelsin-ingefær-salat oveni.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Kogetid: 20 min.
  • Indfrysning/trækketid: ca. 2 timer
  • Chokoladeis-parfait:
  • 2 æggeblommer
  • 60 g sukker
  • 100 g mørk chokolade
  • 2½ dl piskefløde
  • Appelsin-ingefær-salat:
  • 1 dl appelsinjuice
  • 100 g sukker
  • 1 spsk. frisk ingefær (finthakket)
  • 3-4 appelsiner

  1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Lad den køle lidt af. Pisk æggeblommer skummende med sukker. Pisk fløden til letpisket flødeskum.
  2. Rør chokoladen i æggeblommeskummet, og vend flødeskummet i med en dejskraber. Fyld iscremen i små portionsforme, og sæt dem straks i fryseren. Frys isen i ca. 2 timer.
  3. Kog juice og sukker til en tyk lage. Kog ingefærren mør i sukkerlagen i ca. 10 min. Lad lagen køle af.
  4. Skær appelsinerne til appelsinfileter (ligesom på billedet), og lad appelsinerne trække i ingefærlagen mindst en time, inden du servérer chokoladeisen med appelsin-ingefærsalaten.