Chokoladeis med appelsin-ingefær-salat
Hjemmelavede is er altid et sikkert hit. Prøv eventuelt denne dessertvariant med en appelsin-ingefær-salat oveni.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Kogetid: 20 min.
- Indfrysning/trækketid: ca. 2 timer
- Chokoladeis-parfait:
- 2 æggeblommer
- 60 g sukker
- 100 g mørk chokolade
- 2½ dl piskefløde
- Appelsin-ingefær-salat:
- 1 dl appelsinjuice
- 100 g sukker
- 1 spsk. frisk ingefær (finthakket)
- 3-4 appelsiner
- Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Lad den køle lidt af. Pisk æggeblommer skummende med sukker. Pisk fløden til letpisket flødeskum.
- Rør chokoladen i æggeblommeskummet, og vend flødeskummet i med en dejskraber. Fyld iscremen i små portionsforme, og sæt dem straks i fryseren. Frys isen i ca. 2 timer.
- Kog juice og sukker til en tyk lage. Kog ingefærren mør i sukkerlagen i ca. 10 min. Lad lagen køle af.
- Skær appelsinerne til appelsinfileter (ligesom på billedet), og lad appelsinerne trække i ingefærlagen mindst en time, inden du servérer chokoladeisen med appelsin-ingefærsalaten.