Chokoladekage med blåbær
Skøn chokoladekage med marcipan, friske saftige blåbær og flødeskum.
Ca. 10 stykker
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: ca. 30 min.
- Fryse-egnet (uden pynt)
- 125 g mørk chokolade (stykker)
- 100 g smør (stykker)
- 4 æg
- 175 g sukker
- ½ dl appelsinjuice
- 50 g hvedemel
- 125 g ren rå marcipan (groftrevet)
- Tilbehør:
- ½ liter piskefløde (flødeskum)
- 250 g friske blåbær
- Smelt chokolade og smør i en skål over en gryde med kogende vand (vandbad).
- Pensl en randform (eller evt. en springform) på 22cm i diameter medlidt blødt smør.
- Pisk æg og sukker til tykt skum med en håndmikser.Hæld juice ogderefter den smeltede chokoladeblanding i. Sigt melet i dejen ogvend den sammen med en dejskraber. Tilsæt marcipan.
- Hæld dejen i formen og bag i ca. 30 min. ved 175 grader, til kagen er færdig. Afkøl og pynt med flødeskum og blåbær.