Chokoladekage med blåbær

Chokoladekage med blåbær

Skøn chokoladekage med marcipan, friske saftige blåbær og flødeskum.

Ca. 10 stykker

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: ca. 30 min.
  • Fryse-egnet (uden pynt)
  • 125 g mørk chokolade (stykker)
  • 100 g smør (stykker)
  • 4 æg
  • 175 g sukker
  • ½ dl appelsinjuice
  • 50 g hvedemel
  • 125 g ren rå marcipan (groftrevet)
  • Tilbehør:
  • ½ liter piskefløde (flødeskum)
  • 250 g friske blåbær

  1. Smelt chokolade og smør i en skål over en gryde med kogende vand (vandbad).
  2. Pensl en randform (eller evt. en springform) på 22cm i diameter medlidt blødt smør.
  3. Pisk æg og sukker til tykt skum med en håndmikser.Hæld juice ogderefter den smeltede chokoladeblanding i. Sigt melet i dejen ogvend den sammen med en dejskraber. Tilsæt marcipan.
  4. Hæld dejen i formen og bag i ca. 30 min. ved 175 grader, til kagen er færdig. Afkøl og pynt med flødeskum og blåbær.