Nem chokoladekage

Nem chokoladekage med drys

Skøn chokoladekage med fint drys på toppen - meget velegnet til at tage med og dele ud i skolen eller på jobbet.

Nem chokoladekage til 15 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • 300 g blødt smør
  • 400 g sukker
  • 1 spsk. neskaffepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 6 æg
  • 400 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1½ dl kakao
  • 2 dl mælk
  • Glasur:
  • 4 dl flormelis
  • 4 spsk. kakaopulver
  • 1 past. æggehvide
  • Pynt: kagedrys el. kokosmel

Sådan bager du chokoladekage

  1. 1. Rør smør, sukker, kaffe og vaniljesukker sammen. Rør 1 æg i ad gangen. Bland hvedemel, bagepulver og kakao, og sigt det i dejen. Rør mælken i
  2. 2. Hæld dejen i en bradepande, 20 x 30 cm, smurt eller foret med bagepapir. Bag kagen ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, hvis der hænger ubagt dej på, skal den bages lidt længere.
  3. 3. Rør glasuren sammen.
  4. 4. Pynt den afkølede kage med glasur. Drys kagedrys eller kokosmel over, og lad glasuren stivne.