Chokoladekage med hindbærhjerte

Chokoladekage med hindbærhjerte

Chokoladekagen gemmer på et romantisk rødt hjerte. Du skal først bage en rød kage til hjertet, og derefter bage chokoladekagen med hjertet indeni.

1 kage/ca. 12 stykker

Total:1 time

Hindbærpuré:

  • 1 blad husblas
  • 225 g frosne hindbær
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. citronsaft
  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 2 æg
  • 175 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1 portion hindbærpuré
  • 1-2 tsk. rød farve (pasta)
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 225 g hvedemel
  • 4 spsk. kakao
  • 1 spsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. mælk eller fløde
  • 100 g mørk chokolade (hakket)
  • 2 spsk. vand
  • 15 g mørk chokolade
  • 2 tsk. kakao
  • ca. 75 g flormelis
  • evt. frysetørret hindbær

Sådan gør du:

  1. Hindbærpuré: Læg husblassen i koldt vand. Giv hindbær, sukker og citronsaft et opkog under låg. Tag låget af, og kog det igennem under omrøring i 8-10 min.
  2. Tag gryden af varmen. Knug vandet af husblassen, og smelt den i bærrene. Pres puréen gennem en sigte, og afkøl.
  3. Rød kage: Rør smørret blødt med en håndmikser eller i en køkkenmaskine. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, og rør det godt sammen. Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør godt imellem hver.
  4. Sigt mel og bagepulver sammen, og bland det i dejen lidt ad gangen skiftevis med hindpuré. Tilsæt farve.
  5. Hæld dejen i en smurt sandkageform (1 liter), og sæt den i en kold ovn. Tænd på 160 grader, og bag kagen i ca. 1 time. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og lad den så i formen i 10-15 min., før den vendes ud på en rist til afkøling.
  6. Skær den helt afkølede kage i tykke skiver, der passer til din hjerteudstikker, og udstik skiverne til hjerter. Læg dem i en frysepose, og sæt dem i fryseren i mindst 3 timer, og gerne natten over.
  7. Chokoladekage (når den røde kage er frossen): Lav chokoladedejen på samme måde som den røde, blot med de andre ingredienser.
  8. Hæld et tykt lag chokoladedej i bunden af en smurt sandkageform (2 liter). Sæt de frosne røde hjerter tæt sammen, og sæt dem på chokoladedejen. Hæld resten af chokoladedejen omkring den røde kage, og glat overfladen.
  9. Sæt kagen i en kold ovn, tænd på 160 grader, og bag kagen i ca. 1 time. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 10-15 min., før den vendes ud på en rist til afkøling.
  10. Glasur: Giv vand, chokolade og kakao et opkog, og rør sigtet flormelis i. Smør glasuren på kagen, og pynt evt. med frysetørret hindbær.