Chokoladekage med hindbærhjerte
Chokoladekagen gemmer på et romantisk rødt hjerte. Du skal først bage en rød kage til hjertet, og derefter bage chokoladekagen med hjertet indeni.
1 kage/ca. 12 stykker
Total:1 time
Hindbærpuré:
- 1 blad husblas
- 225 g frosne hindbær
- 3 spsk. sukker
- 1 tsk. citronsaft
- 125 g smør
- 125 g sukker
- 2 æg
- 175 g hvedemel
- 1½ tsk. bagepulver
- 1 portion hindbærpuré
- 1-2 tsk. rød farve (pasta)
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 4 æg
- 225 g hvedemel
- 4 spsk. kakao
- 1 spsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- 4 spsk. mælk eller fløde
- 100 g mørk chokolade (hakket)
- 2 spsk. vand
- 15 g mørk chokolade
- 2 tsk. kakao
- ca. 75 g flormelis
- evt. frysetørret hindbær
Sådan gør du:
- Hindbærpuré: Læg husblassen i koldt vand. Giv hindbær, sukker og citronsaft et opkog under låg. Tag låget af, og kog det igennem under omrøring i 8-10 min.
- Tag gryden af varmen. Knug vandet af husblassen, og smelt den i bærrene. Pres puréen gennem en sigte, og afkøl.
- Rød kage: Rør smørret blødt med en håndmikser eller i en køkkenmaskine. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, og rør det godt sammen. Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør godt imellem hver.
- Sigt mel og bagepulver sammen, og bland det i dejen lidt ad gangen skiftevis med hindpuré. Tilsæt farve.
- Hæld dejen i en smurt sandkageform (1 liter), og sæt den i en kold ovn. Tænd på 160 grader, og bag kagen i ca. 1 time. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og lad den så i formen i 10-15 min., før den vendes ud på en rist til afkøling.
- Skær den helt afkølede kage i tykke skiver, der passer til din hjerteudstikker, og udstik skiverne til hjerter. Læg dem i en frysepose, og sæt dem i fryseren i mindst 3 timer, og gerne natten over.
- Chokoladekage (når den røde kage er frossen): Lav chokoladedejen på samme måde som den røde, blot med de andre ingredienser.
- Hæld et tykt lag chokoladedej i bunden af en smurt sandkageform (2 liter). Sæt de frosne røde hjerter tæt sammen, og sæt dem på chokoladedejen. Hæld resten af chokoladedejen omkring den røde kage, og glat overfladen.
- Sæt kagen i en kold ovn, tænd på 160 grader, og bag kagen i ca. 1 time. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 10-15 min., før den vendes ud på en rist til afkøling.
- Glasur: Giv vand, chokolade og kakao et opkog, og rør sigtet flormelis i. Smør glasuren på kagen, og pynt evt. med frysetørret hindbær.