Chokoladekage med karamelcreme

Chokoladekage med karamelcreme

En ægte syndig chokoladekage i lag med karamelcreme og blåbær. Behøver vi at sige mere?

8 pers.

Ingredienser

  • 200 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 200 g hvedemel
  • 100 g mørk chokolade
  • 2 spsk. kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 dl cremefraiche 9 %
  • Karamelcreme:
  • 3 dl piskefløde
  • 100 g mælkechokolade
  • 1 dl Dulce de Leche (karamelcreme på glas) el. 3 finthakkede Toms cremeskildpadder
  • Pynt
  • blåbær og evt. mynte

Chokoladekage med karamelcreme

  1. smelt smørret. Pisk sukker og æg sammen. Pisk smørret i. Pisk 1 æg i ad gangen. Bland hvedemel, hakket mørk chokolade, kakao og bagepulver. rør chokoladeblandingen og cremefraiche i dejen.
  2. Hæld dejen i en springform foret med bagepapir (22 cm i diameter). Bag kagen ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. stik et træspyd i kagen. Hænger der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen.
  3. skær kagen i 3 bunde. kog fløden op. tag gryden fra varmen. Hak mælkechokoladen, og smelt den i fløden. Afkøl det helt i køleskab (gerne natten over). Pisk chokolademassen til creme, og vend karamelcremen eller de hakkede skildpadder i. fordel cremen mellem de 3 bunde og på kagens top. Pynt med blåbær og evt. mynte.